מאפה שכבות בצק פריך במילוי פרג ואגוזים

חומרים לבצק:300 גרם קמח200 גרם מרגרינה100 גרם סוכרתמצית ונילגרדת תפוזקורט מלחחומרים למלית:חצי כוס אגוזי לוז (בונדוק) קצוצים1 כוס פרגחצי כוס סוכר1 ביצה1 כף פירורי עוגה2 כפות דבשחצי כפית ג'ינג'ר קצוץגרדת לימוןחצי כוס מיםאופן ההכנה:מערבבים את חומרי הבצק עד לקבלת מרקם אחיד.מניחים את הבצק בצד למשך 20 דקות.מרתיחים את המים והסוכר ומוסיפים את שאר חומרי המלית.מביאים לרתיחה שנייה. מורידים מהאש. מחממים תנור ל- 190 מעלות.מרדדים את הבצק לעובי של ½ ס"מ וחותכים אותו למשולשים בגודל של 7 ס"מ כל אחד.אופים למשך כ– 15 דקות.סידור הצלחת:מניחים משולש במרכז הצלחת.מורחים את המשולש במלית.מניחים משולש על משולש על משולש, כאשר המשולש הרביעי (ללא מלית) סוגר את הפירמידה.ניתן לקשט את הצלחת ברוטב פסיפלורה ורוטב תות שדה או כל רוטב אחר.צילום מאיר רוזנברג

חומרים לבצק:
300 גרם קמח
200 גרם מרגרינה
100 גרם סוכר
תמצית וניל
גרדת תפוז
קורט מלח

חומרים למלית:
חצי כוס אגוזי לוז (בונדוק) קצוצים
1 כוס פרג
חצי כוס סוכר
1 ביצה
1 כף פירורי עוגה
2 כפות דבש
חצי כפית ג'ינג'ר קצוץ
גרדת לימון
חצי כוס מים

אופן ההכנה:
מערבבים את חומרי הבצק עד לקבלת מרקם אחיד.
מניחים את הבצק בצד למשך 20 דקות.
מרתיחים את המים והסוכר ומוסיפים את שאר חומרי המלית.
מביאים לרתיחה שנייה.
מורידים מהאש.
מחממים תנור ל- 190 מעלות.
מרדדים את הבצק לעובי של ½ ס"מ וחותכים אותו למשולשים בגודל של 7 ס"מ כל אחד.
אופים למשך כ– 15 דקות.

סידור הצלחת:
מניחים משולש במרכז הצלחת.
מורחים את המשולש במלית.
מניחים משולש על משולש על משולש, כאשר המשולש הרביעי (ללא מלית) סוגר את הפירמידה.
ניתן לקשט את הצלחת ברוטב פסיפלורה ורוטב תות שדה או כל רוטב אחר.

צילום מאיר רוזנברג

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר