חומרים לבצק:
4 כוסות קמח + 1 סולת
1 שקית אבקת אפיה
1 כפית תמצית וניל
350 גר' חמאה
1/2 כוס שמן
1/2 כוס מים
1 כפית מי ורדים
אופן ההכנה:
מכניסים את כל החומרים מלבד הנוזלים לקערת המיקסר ומערבבים במהירות איטית במשך 5 דקות.
שופכים את הנוזלים וממשיכים ללוש במהירות איטית עד שמתקבל בצק אחיד וחלק.
עוטפים בניילון בתוך הקערה ונותנים לבצק מנוחה של שעה.
חומרים למילוי:
2 כוסות אגוזי מלך קצוצים גס
1 כפית קינמון
1 סוכר וניל
1 כף סוכר
אופן ההכנה:
מערבבים את כל החומרים בקערה אחת.
עריכת המעמולים:
מחלקים לחלקים קטנים במשקל של 30 גר' ומכדררים לכדורים.
יוצרים גומה במרכז וממשיכים לסובב סביב האצבע כך שדפנות הכדור דקות בעובי של 3 מ"מ.
ממלאים מהמילוי וסוגרים.
עורכים דקורציה בחלק העליון – בעזרת מוקד.
אפייה:
אופים בחום של 170 מעלות במשך 20 דקות.
צילום דן לב