חומרים
חצי ק"ג מצות
5 גזרים מגורדים
2 בצלים גדולים קצוצים דק
שלושת רבעי כוס פטרוזליה קצוצה דק
חצי כפית מלח
רבע כפית פלפל שחור
חצי כפית פפריקה
12 ביצים
אופן ההכנה
משרים את המצות במים קרים מס' דקות.
מוציאים מהמים וסוחטים היטב.
מערבבים את כל החומרים, ללא הביצים לעיסה אחידה. להוסיף את הביצים ולערבב היטב לעיסה רכה.
במידה והעיסה קשה להוסיף ביצה או שתיים.
(ניתן להכין את העיסה חלבית להוסיף שלושת רבעי כוס חלב.)
לחמם מחבט עם מעט שמן לצקת מהעיסה בעזרת כף מצקת.
לשטוח על גבי המחבת.
לטגן היטב צד אחד , שמטוגן היטב להפוך ולטגן היטב צד שני.
מומלץ למרוח מעל לבנה מעט שמן זית ולבנה.