מרק ארטישוק ירושלמי ואגסי בוסק עם פטריות וקבנוס

שמים 2 כפות פטריות וקבנוס בקערה. יוצקים מרק חם ומגישים מיד
מועצת מגדלי האגסים האמריקאית מציעה לשלב אגסים במרקים לחורף כאשר מתכון זה מביא התחלה מתוקה לכל ארוחה עם שילוב יוצא דופן של אגסים בשלים, ארטישוק ירושלמי וקבנוס

חומרים

2 כפות חמאה או מרגרינה

1 בצל קטן פרוס דק

1 ק"ג ארטישוק ירושלמי מקולף שטוף היטב וחתוך לקוביות

3-4 כוסות מים מוגזים

2 אגסי בוסק חלודים בשלים קלופים וחתוכים לקוביות

פלפל שחור גרוס טרי ומלח לפי הטעם

חופן פטריות חומות ארומטיות מכל סוג

100 גרם קבנוס חתוך

2-3 כפות שמן זית

2 בצלי שאלוט קצוצים

אופן ההכנה

ממיסים את החמאה בסיר בינוני. מוסיפים בצל קצוץ ומערבבים על אש בינונית-נמוכה כ 8 דקות מבלי לשרוף אותו.

מוסיפים את הארטישוק הירושלמי, מוסיפים 3 כוסות מים מוגזים.

מביאים לרתיחה ומבשלים עם מכסה כ-15 דקות עד שהארטישוק רך.

מוסיפים קוביות אגסים ומבשלים כ-4 דקות נוספות.

מעבדים את המרק בבלנדר או מעבד מזון.

מוסיפים מים מוגזים נוספים לפי הצורך כדי להגיע למרקם הרצוי.

מתבלים במלח ופלפל.

בזמן בישול המרק מטגנים בשמן זית חתיכות קבנוס במחבת על אש בינונית.

מוסיפים את הפטריות ומבשלים 4-5 דקות.

מוסיפים בצלצלי שאלוט קצוצים ומבשלים על אש נמוכה כ-15 דקות.

מתבלים בפלפל ומלח.

הגשה

שמים 2 כפות פטריות וקבנוס בקערה.

יוצקים מרק חם ומגישים מיד.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר