מצרכים ל-15 מנות
חומרים:
חצי ק"ג שעועית לבנה שהושרתה לילה
חצי ק"ג בשר טחון
1 צנצנת בסיס לבישול של אוליביה
1 צנצנת ממרח פלפלים טריים של אוליביה
4 בצלים גדולים קצוצים
10 שיני שום קצוצות
2 כפות פלפל צ'ומה של אוליביה
10 עגבניות חתוכות לקוביות
1 קופסא עגבניות מרוסקות (800 גר')
1 כף מלח
2 כפות סוכר
1 כף כמון
פלפל שחור
1.5 ליטר מים רותחים
אופן ההכנה
1. שופכים לסיר צנצנת בסיס לבישול של אוליביה ומטגנים קלות. מוסיפים את הבצלים והשום ומביאים להשחמה. מוסיפים לסיר את הבשר ומטגנים קלות עד לגוון אפרפר ומוציאים את רוב התערובת החוצה.
2. מוסיפים לסיר את העגבניות, ממרח פלפלים טריים של אוליביה ואת יתר החומרים וממלאים את הסיר במים (כמעט עד הסוף ) מכסים ומביאים לרתיחה. בעזרת טוחן יד טוחנים את תכולת הסיר עד לקבלת מרקם מעובה ועשיר.
מוסיפים את השעועית ותערובת הבשר לסיר ומבשלים למשך חצי שעה נוספת .