סופגניות מלוחות במילוי דוקסל פטריות בצל פטרוזיליה וגבינה

מניחים את הסופגניות בשמן החם ומטגנים כ-3 דקות מכל צד עד לקבלת צבע זהוב עשיר. צילום מנחם גרייבסקי
מתכון של  הילה יבניאלי-בוכריס, מומחית האפייה של טחנת הקמח 'הטחנות הגדולות של א"י', שמציעה מתכון חגיגי לחנוכה בגרסה קצת אחרת

חומרים להכנת כ-20 סופגניות במשקל 40 גרם

500 גרם (4 כוסות) קמח לחם מלא 100% כמו של הטחנות הגדולות של א"י
12 גרם (¼1 כפות) שמרים יבשים
5 גרם (¼ כף) סוכרי
20 מ"ל (½1 כפות) שמן
280-240 מ"ל מים
10 גרם (½ כף) מלח

חומרים למילוי

250 גרם גבינת עיזים סנט מור או גבינת גאודה חתוכה לקוביות

חומרים לדוקסל פטריות

500 גרם פטריות לבנות קצוצות (ניתן לערבב כמה סוגים של פטריות)
250 גרם בצל חתוך לקוביות קטנות
1 חבילת פטרוזיליה קצוצה
3 כפות שמן זית עדין
1 כפית מלח
½ כפית פלפל שחור
½ כפית אגוז מוסקט מגורד טרי
1 כפית תימין טרי קצוץ דק או ½ כפית תימין יבש

אופן ההכנה

דוקסל פטריות

מחממים את השמן במחבת רחבה וכבדה.

מוסיפים את הבצל ומטגנים עד שמתקבל צבע זהוב.

מוסיפים את התימין ומבשלים.
מוסיפים את הפטריות, המלח, הפלפל ואגוז המוסקט.

מבשלים היטב עד שכמעט כל הנוזלים התאדו.

מוסיפים את הפטרוזיליה ומתקנים טעמים.

מקררים את הדוקסל לפני שממלאים את הסופגניות.

סופגניות

מערבבים את הקמח, השמרים והסוכר בקערת מערבל עם וו לישה. מוסיפים את השמן ומערבבים, ומוסיפים את המים בהדרגה.

מערבבים כ-3 דקות במהירות בינונית ומוסיפים את המלח.

ממשיכים ללוש את הבצק כ-5 דקות נוספות עד שמתקבל בצק רך ונעים ולא דביק.
מעבירים לקערה משומנת קלות.

מכסים בניילון ומניחים במקום חמים לתפיחה עד שהבצק מכפיל את נפחו.
מעבירים את הבצק למשטח נקי.

מחלקים את הבצק לכדורים של 40 גרם כל אחד.

מרדדים קלות כל כדור עם מעט שמן, ממלאים בכפית דוקסל פטריות ובמעט גבינה, סוגרים ומעצבים לכדור יפה.
מניחים בתבנית על מרובעי נייר אפייה. מכסים בניילון ומתפיחים שוב במקום חמים כ-40 דקות.
בינתיים מחממים שמן בסיר טיגון.

מניחים את הסופגניות בשמן החם ומטגנים כ-3 דקות מכל צד עד לקבלת צבע זהוב עשיר.

מוציאים מהשמן ומניחים על נייר סופג.

מגישים מיד בעוד הסופגנייה חמה.

 

למידע ולמתכונים נוספים

 

 

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר