סופגניית קוקוס שוקולד מושחתת

חומרים לכ-20 סופגניות:1/2 ק"ג קמח שמרים1/4 כוס סוכר1/4 כפית מלח1 ביצה טרופה1/4 כוס שמן קוקוס2 כפיות תמצית וניל או מחית וניל2 כפות ברנדי או אמרטו3/4 כוס מדידה מים פושריםלמילוי:20 כפיות ממרח השחר העולה פרווהלקישוט:100 גרם שוקולד מריר חתוך לקוביות1/2 כוס קרם קוקוס1/3 כוס שבבי קוקוסלטיגון:2 ליטר שמן קנולה, תירס, חמניותאופן ההכנה:לילה קודם מקפיאים 20 כפיות ממרח השחר העולה פרווה בתוך תבנית קרח עשויה סיליקון.בקערת המיקסר לשים בעזרת וו לישה את כל המרכיבים כ-5 דקות עד לקבלת בצק רך וחלק.מכסים במגבת מטבח נקייה ומתפיחים כ-45 דקות.מעבירים את הבצק למשטח נקי ומקומח ומחלקים ל-15 כדורים שווים בגודלם.בעזרת כף היד מכדררים את הבצק לכדורים עגולים מאוד וחלקים.טומנים במרכז כל כדור ממרח קפוא ומוודאים שסגור היטב.מסדרים על תבנית מקומחת, מכסים במגבת מטבח ומתפיחים כ-20 דקות נוספות.מחממים שמן לטיגון עמוק בסיר רחב שוליים. בעדינות מעבירים את כדורי הבצק אל השמן כשהצד היפה והחלק כלפי מטה בתוך השמן והצד הפחות יפה כלפי מעלה.(מסדרים את כדורי הבצק כך שיישאר להם מקום בסיר לתפוח מעט).מטגנים כל צד כ-5 דקות על אש בינונית עד שהסופגנייה משחימה ותוכנה מתבשל.מעבירים לנייר סופג.בינתיים מחממים את קרם הקוקוס עד לסף רתיחה.שופכים פנימה שוקולד מריר שבור ומערבבים נמרצות עד שהשוקולד נמס והקרם סמיך ומבריק.טובלים כל סופגנייה בציפוי, מקשטים בשבבי קוקוס ומגישים מיד.צילום לירון אלמוג

חומרים לכ-20 סופגניות:
1/2 ק"ג קמח שמרים
1/4 כוס סוכר
1/4 כפית מלח
1 ביצה טרופה
1/4 כוס שמן קוקוס
2 כפיות תמצית וניל או מחית וניל
2 כפות ברנדי או אמרטו
3/4 כוס מדידה מים פושרים

למילוי:
20 כפיות ממרח השחר העולה פרווה

לקישוט:
100 גרם שוקולד מריר חתוך לקוביות
1/2 כוס קרם קוקוס
1/3 כוס שבבי קוקוס

לטיגון:
2 ליטר שמן קנולה, תירס, חמניות

אופן ההכנה:
לילה קודם מקפיאים 20 כפיות ממרח השחר העולה פרווה בתוך תבנית קרח עשויה סיליקון.
בקערת המיקסר לשים בעזרת וו לישה את כל המרכיבים כ-5 דקות עד לקבלת בצק רך וחלק.
מכסים במגבת מטבח נקייה ומתפיחים כ-45 דקות.
מעבירים את הבצק למשטח נקי ומקומח ומחלקים ל-15 כדורים שווים בגודלם.
בעזרת כף היד מכדררים את הבצק לכדורים עגולים מאוד וחלקים.
טומנים במרכז כל כדור ממרח קפוא ומוודאים שסגור היטב.
מסדרים על תבנית מקומחת, מכסים במגבת מטבח ומתפיחים כ-20 דקות נוספות.
מחממים שמן לטיגון עמוק בסיר רחב שוליים.
בעדינות מעבירים את כדורי הבצק אל השמן כשהצד היפה והחלק כלפי מטה בתוך השמן והצד הפחות יפה כלפי מעלה.
(מסדרים את כדורי הבצק כך שיישאר להם מקום בסיר לתפוח מעט).
מטגנים כל צד כ-5 דקות על אש בינונית עד שהסופגנייה משחימה ותוכנה מתבשל.
מעבירים לנייר סופג.
בינתיים מחממים את קרם הקוקוס עד לסף רתיחה.
שופכים פנימה שוקולד מריר שבור ומערבבים נמרצות עד שהשוקולד נמס והקרם סמיך ומבריק.
טובלים כל סופגנייה בציפוי, מקשטים בשבבי קוקוס ומגישים מיד.

צילום לירון אלמוג

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר