רכיבים:
10 פטריות פורטובלו גדולות וטריות
3 כפות שמן זית
מלח גס ופלפל שחור
לפסטו:
צרור בזיליקום
100 גרם צנוברים או אגוזים אחרים שאוהבים
1/3 כוס שמן זית
1 שן שום
1 מיץ מלימון אחד
כפית מלח
אופציה:
2 כפות פרמז'ן מגורר
אופן ההכנה:
מערבבים את הפטריות בקערה עם שמן זית מלח ופלפל.
שמים על הברביקיו ל- 5 דקות בכל צד.
מורידים מהאש ושמים על מגש הגשה.
במקביל, מכניסים למעבד מזון בזיליקום, צנוברים, שום, לימון , מלח וגבינה מגוררת.
מפעילים את מעבד המזון בפולסים תוך כדי הזלפת השמן זית עד לקבלת מרקם אחיד.
בכפית מורחים מעט פסטו על כל פטריה.
מסעדת משק ברזילי, מסעדה צמחונית אורגנית במושב ירקונה, 09-7453935