סינייה בקר עם סלסה ירוקה וטחינה

שף עומר מילר מציע עבור חברת "אחוה" מתכון חגיגי שיכול להתאים כמנה עיקרית גם לכל ימות השנה להנאת כל המשפחה

מצרכים ל-6 מנות

1 ק"ג בשר בקר טחון

10 תפוחי אדמה בייבי

5 בצלי פנינה

2 כפות שמן זית

3 עגבניות

1 כפית פלפל שחור

1 כפית מלח

לסלסה

2 כוסות כוסברה

1 שום פנינה

1 פלפל חריף

2 כפות שמן זית

1 לימון סחוט למיץ

1/2 כפית מלח

1/2 כפית פלפל

לציפוי

1/4 כוס טחינה גולמית

3 כפות מים

אופן ההכנה

מבשלים את תפוחי האדמה במים רותחים.

לאחר הבישול חותכים את תפוחי האדמה לחצאים.

מחממים מחבת עמוקה גדולה.

חותכים את הבצלים לפרוסות.

שמים מעט שמן על המחבת החמה ומוסיפים את הבצלים ותפוחי האדמה המבושלים.

צולים על אש גבוהה עד קבלת צריבה יפה (אפשר להניח על גריל).

מוסיפים למחבת את הבשר הטחון.

פורסים עגבניות ומוסיפים אותן מלמעלה – הן יגירו נוזלים על הבשר ותפוחי האדמה.

מתבלים בפלפל ומלח.

מכינים את הסלסה

שמים במעבד מזון כוסברה, שום פנינה, פלפל חריף וטוחנים. מוסיפים מלח, פלפל, מיץ לימון ומעט שמן זית וטוחנים.

מכינים את הטחינה בעזרת מעט מים ומטרפה ידנית.

מוסיפים את הטחינה למחבת הסיניה מעל שכבת הבשר והעגבניות.

מזלפים מעט שמן זית.

מכניסים את המחבת לטאבון או תנור למשך כ- 20 דקות.

מגישים את הסינייה לצד הסלסה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר