מצרכים
1 כוס זרעוני אמרנט
3 כוסות מים
3 ביצים
½ כוס גרגירי חומוס מבושלים
¼ כוס גבינת עיזים מפוררת
¼ כוס בצל ירוק קצוץ
10 עגבניות שרי
2 כפות עלי שמיר טריים וקצוצים
2 כפות חמאה
1 כף שמן זית
מעט עלי שמיר טריים
2 כפיות מלח
2 כפיות פלפל לבן
אופן ההכנה
בסיר בינוני ורחב מביאים לרתיחה 3 כוסות מים.
מוסיפים 1 כוס זרעוני אמרנט ומערבבים היטב.
מכסים את הסיר ומבשלים כ-20 דקות.
בתום הבישול מערבבים קלות בעזרת מזלג את זרעוני האמרנט המבושלים כדי שישמרו על אווריריות ולא ידבקו אחד לשני.
טורפים 3 ביצים בקערה.
ממיסים במחבת את החמאה.
מוסיפים בצל ירוק ומאדים 2 דקות.
מוסיפים את הביצים הטרופות וגבינת העיזים המפוררת.
ממשיכים להקפיץ עוד כ-2 דקות.
מוסיפים למחבת כפית מלח וכפית פלפל לבן.
ממשיכים לבשל תוך כדי ערבוב 3 דקות נוספות.
חותכים את עגבניות השרי לרבעים.
מכניסים את האמרנט המבושל לקערה.
מערבבים עם גרגירי החומוס, הביצים המבושלות, העגבניות, כפית מלח
ופלפל.
הגשה
מניחים את התבשיל בשתי צלחות הגשה.
מפזרים שמיר טרי מעל ומטפטפים מעט שמן זית.