מצרכים
1/4 כוס בצל אדום קצוץ
1/3 כוס סלרי קצוץ
3 ביצים קשות קצוצות
2 כפות בצל ירוק קצוץ
2 כפות מלפפונים חמוצים קצוצים
5 כוסות פרחי כרובית
לרוטב
1/2 כוס מיונז
2 כפות שמנת חמוצה
1 כפית חרדל דיז'ון
1 כף מיץ מלפפונים חמוצים או חומץ
1 כפית שמיר
מלח לטעימה
פלפל שחור גרוס טרי לפי הטעם
פפריקה (לא חובה)
פטרוזיליה קצוצה (לא חובה אבל כדאי)
אופן ההכנה
שמים בקערה את הבצל האדום, הסלרי, הביצים הקצוצות, הבצל והמלפפונים החמוצים, ומערבבים לאיחוד.
מכניסים למים רותחים בקערת מסננת את הכרובית.
מאדים ומכסים במשך 8-10 דקות עד שהכרובית רכה.
מוציאים את הכרובית מסלסלת האידוי ומניחים אותה בצד להתקרר.
אוספים את כל שאר המרכיבים.
טורפים יחד בקערה את המיונז, השמנת החמוצה, החרדל, מיץ המלפפונים החמוצים, השמיר והפטרוזיליה.
מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם.
מוסיפים את הרוטב והכרובית הצוננת לשאר החומרים שהנחנו בקערה הגדולה.
מערבבים עד שכל החומרים נטמעים והכרובית מצופה ברוטב.
מפזרים קורט פפריקה וקצת פטרוזיליה קצוצה (אם רוצים).