סלט אנדיב רימונים ואסקבש דניס בויניגרט גזר

כאן חובר הדג לסלט שהוא חגיגה של מרקמים וצבעים. צילום חיים יוסף. סגנון אוריה גבע
רשת טיב טעם מציעה לחגי תשרי מתכון חגיגי וצבעוני של סבינה ולדמן. שמשלב מגוון טעמים. אסקבש, כבישה מהירה בתחמיץ חם, מגיעה מספרד והולמת במיוחד את טעמו העדין של פילה דניס. כאן חובר הדג לסלט שהוא חגיגה של מרקמים וצבעים: עלי אנדיב מרירים ופריכים, בצל אדום עוקצני, גרגירי רימון קראנצ’יים ומנצנציםף ומיץ גזר מרוכז שהופך לרוטב מתקתק ורענן

חומרים ל-6 מנות

לאסקבש דניס

4 נתחי פילה דניס ללא העור, חתוכים לרצועות ארוכות בעובי 2 ס”מ

מלח ופלפל שחור גרוס

1/2 כוס חומץ בן יין לבן

1 שן שום מעוכה

2 עלי דפנה

1/4 כוס שמן זית

לסלט

1 כוס מיץ גזר

4 אנדיב חתוכים לרבעים

2 חסה סלנובה חתוכה לרבעים

1 בצל סגול קטן פרוס לטבעות

20 עלי פטרוזיליה

4 כפות גדושות גרגירי רימון

4 כפות שמן זית

מלח ופלפל שחור גרוס

צילום חיים יוסף. סגנון אוריה גבע
צילום חיים יוסף. סגנון אוריה גבע

אופן ההכנה

מכינים אסקבש

מניחים בקערה רצועות פילה דניס ומתבלים במלח ופלפל.

מביאים לרתיחה בקלחת חומץ, שום, עלי דפנה ושמן זית.

יוצקים את הנוזל הרותח על רצועות הדניס.

מכסים בניילון נצמד ומצננים במקרר במשך שעה לפחות ועד יומיים.

ככל שההשריה תהיה ארוכה יותר כך הדג יהיה כבוש יותר.

מכינים ויניגרט גזר

מביאים לרתיחה בקלחת מיץ גזר.

מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-10 דקות עד שנותרת רבע מהכמות המקורית. מצננים.

מרכיבים ומגישים

מסדרים בצלחת הגשה גדולה אנדיב וחסה.

מניחים מעל את רצועות הדג הכבוש, פרוסות בצל, עלי פטרוזיליה וגרגירי רימון. מזלפים שמן זית ומיץ גזר מצומצם.

מתבלים במלח ופלפל ומגישים מיד.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר