מצרכים
100 גרם דגני טף מלאים
120 מ"ל מים
1 כפית מלח
1 גזר מגורר
1 זוקיני מגורר
½ כוס אגוזי מלך טבעיים
2 כפות שמן זית
1 כפית פלפל
1 כפית כמון
למטבל היוגורט
1 כוס יוגורט, 1 שן שום כתושה, 1 כפית מלח, 1 כפית פלפל לבן
לתוספת
אגוזי מלך טבעיים, עלי שמיר ועלי נענע טריים
אופן ההכנה
בסיר בינוני ורחב מביאים לרתיחה 120 מ"ל מים עם מלח.
מוסיפים את דגני הטף ומערבבים.
מנמיכים את האש ומבשלים כ-10 דקות.
מכבים את האש ומערבבים קלות את הטף בעזרת מזלג.
סוגרים את הסיר ומשאירים את הטף המבושל בסיר ל-10 דקות מנוחה.
שמים את גרידת הגזר והקישואים במסננת או במגבת מטבח.
סוחטים מהם היטב את כל הנוזלים.
מחממים את שמן הזית במחבת.
מוסיפים את גרידת הגזר והקישואים.
מאדים במשך כ-5 דקות עד שהירקות מתרככים.
מכבים את האש ומוסיפים תבלינים.
בקערה נפרדת מכינים את מתבל היוגורט על ידי ערבוב כל החומרים.
הגשה
מניחים את תבשיל הטף והירקות בצלחת הגשה.
יוצקים מעל כף גדושה של מטבל היוגורט.
מפזרים מעל אגוזי מלח טבעיים.
מעטרים את המנה בעלים טריים של שמיר ונענע.