סלט פסטה עם סלקים צלויים גבינה כחולה ואגוזים

מערבבים את הפסטה הצוננת עם כל המרכיבים למעט הסלקים ומתבלים. מערבבים פנימה את הסלקים ומגישים. צילום רונן מנגן
מותג הפסטה האיטלקי ברילה מציע לקראת חג השבועות את המתכון שיגנוב את ההצגה בארוחת החג: סלט שמשלב טעמים וצבעים שונים ונותן כבוד לגבינות ירקות ופסטה

חומרים ל-4 מנות

פסטה קצרה פנה (500 גרם) מבושלת לפי הוראות היצרן ומצוננת לטמפרטורת החדר

2 סלקים גדולים עטופים בנייר כסף

8 אספרגוסים בשרניים

100 גרם גבינה כחולה טובה

4 כפות אגוזי פקאן קלויים וקצוצים

2/3 כוס שמן אגוזים (אפשר גם שמן זית)

4 כפות חומץ בלסמי

מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם

חופן עלי בזיליקום

חופן עלי רוקט

צילום רונן מנגן

אופן ההכנה

צולים את הסלקים בתנור בחום בינוני של 180 מעלות 45-60 דקות.

מסירים את נייר הכסף, מצננים ומקלפים את הקליפה.

חותכים לפלחים ומצננים.

מערבבים שמן אגוזים, חומץ בלסמי מלח ופלפל.

מתבלים מעט את הסלקים- את יתרת הרוטב שומרים בצד.

קולפים בעדינות  את גבעולי האספרגוס (רצוי להשתמש בקולפן כשהאספרגוס מונח על קרש החיתוך ומקולף "בשכיבה").

מבשלים את האספרגוס במי מלח רותחים במשך 2 דקות בלבד.

מסננים ומצננים.

מערבבים את הפסטה הצוננת עם כל המרכיבים למעט הסלקים ומתבלים. מערבבים פנימה את הסלקים ומגישים.

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר