אביזרים
קערה לערבוב
קערה להגשה
מצרכים
2 כוסות קוסקוס בינוני כמו של מאסטר שף (חבילה)
1/2 כפית מלח
2 כוסות מים רותחים
2 כפות שמן זית
1 כוס סלרי קצוץ כולל העלים
½ כוס נענע קצוצה
1 כוס פטרוזיליה קצוצה
4 משמשים או 2 אפרסקים או 2 נקטרינות חתוכים לקוביות קטנות
1 כוס פקאן קלוי
1/2 כוס חמוציות מיובשות
לרוטב
1/2 כוס מיץ לימון (מיץ משני לימונים)
4 כפות שמן זית
קורט פלפל שחור גרוס
מעט מלח
1כף סילאן
להגשה
1/4 כוס טחינה מלאה
1/2 כפית מלח
½ כוס מים
אופן ההכנה
מכינים את הקוסקוס
מערבבים היטב 2 כוסות קוסקוס, 1/2 כפית מלח, 2 כפות שמן זית ו-2 כוסות מלאות מים רותחים.
מכסים למשך 5 דקות ומפוררים עם מזלג.
מניחים בצד ומצננים.
בינתיים מכינים את הרוטב
מערבבים מיץ לימון, שמן זית, פלפל שחור, מלח וסילאן.
מרכיבים את הסלט
בקערה מערבבים את הקוסקוס, סלרי, פטרוזיליה, נענע, פירות, פקאן קלוי וחמוציות.
יוצקים מעל את הרוטב ומערבבים היטב.
הגשה
מסדרים את הסלט בקערה או צלחת הגשה.
מגישים את הטחינה לצד הסלט.