עוגת דבשה (מולסה) הכוללת שפע של מרכיבים שביחד מייצרים את טעמו של הדבש, בלי טיפה אחת של דבש
מצרכים עבור עוגת אינגליש קייק:
1/2 1 כוסות קמח מלא
1 כפית אבקת אפייה
1 כפית קינמון
1/4 כפית סודה לשתייה
1/2 כוס סוכר דמררה
1/2 כוס מים רותחים ובתוכם ממיסים 1/2 כפית קפה נמס
3/4 כוס רסק תפוחים
2 כפות שמן קוקוס (ניתן להמיר בשמן צמחי אחר)
1/4 כוס מולסה
2 כפות סילאן
אופן ההכנה:
מערבבים בקערה אחת את כל החומרים היבשים, ובקערה שנייה את הרטובים.
ממזגים יחד בעדינות, ובמינימום בחישה.
חשוב להכניס את העוגה לתנור במהירות כדי שהסודה לשתייה ואבקת האפייה יעבדו היטב והעוגה תצא אוורירית.
אופים בחום בינוני-גבוה למשך 25 דקות.
מצננים.
טיפ קטן:
אם רוצים טעם דבשי עז ומתוק יותר, מגדילים מעט את כמות הסילאן.
צילום דאגי איטו