חומרים לבצק:
½ כוס סוכר
100 גרם חמאה
2 ביצים
1 כוס קמח
חומרים למלית:
1/4 1 כוס סוכר
1/4 1 כוס חלב
100 גרם חמאה
4 כוסות פרג
4 כפות אגוזים טחונים
½ לימון מגורד
אופן ההכנה:
הכנת הבצק:
מעבדים את הסוכר והחמאה 2 דקות.
מוסיפים בהדרגה את הביצים ולאחר מכן את הקמח.
ממשיכם לעבד עוד מעט עד לאיחוד.
שומרים בקירור.
הכנת המילוי:
מרתיחים את החלב, הסוכר, החמאה וגרידת הלימון.
עם הגעה לטמפרטורת רתיחה מוסיפים את הפרג ומערבבים.
לבסוף מוסיפים את האגוזים הטחונים.
הרכבת העוגה:
מרדדים את הבצק הקר לעובי ½ ס"מ, ומחלקים את המלית פרג לשניים.
מניחים את מלית הפרג שחילקנו בצורת 2 גלילים בקוטר 7-8 על-גבי הבצק, ומעטרים בשארית הבצק בצורת "שתי וערב".
אופים בתנור בטמפרטורת של °170 צלזיוס במשך כ-35 דקות.