רכיבים
500 גר' כרעיים (עדיף ללא עצמות)
150 מ"ל חלב קוקוס
1 עגבנייה קלופה
1 בצל
1 שן שום
2 כפיות אבקת קארי
1 כפית ג'ינג'ר טרי מגורר או כפית של אבקת ג'ינג'ר
1 צ'ילי
מלח ופלפל
שמן זית
אופן ההכנה
נקו את הכרעיים:
הסירו שאריות שומן ועור.
פזרו מעט מלח ופלפל והניחו בצד.
הכינו את תערובת התבלינים:
כתשו את שן השום לתוך כוס.
הוסיפו את הצ'ילי, אבקת קארי וג'ינג'ר.
הוסיפו כפית מים כדי להפוך את התערובת לעיסה.
הכינו את מרכיבי התבשיל לפני הבישול:
חתכו את הבצל, וקצצו את העגבנייה (דק בסכין או גררו בפומפייה).
השחימו את הכרעיים:
חממו 2-3 כפות שמן זית במחבת על אש גבוהה.
טגנו את הכרעיים עד שיקבלו צבע חום מוזהב משני הצדדים. הוציאו מהמחבת והניחו בצד להמשך.
השחימו תבלינים ועגבנייה:
החלישו את האש.
הוסיפו 2 כפות שמן זית לפי הצורך.
טגנו את הבצל תוך ערבוב עד שיהפוך לשקוף.
הוסיפו את תערובת התבלינים.
ערבבו ובשלו למשך כ-2 דקות.
הוסיפו את העגבנייה ובשלו למשך 2 דקות נוספות.
השלמת הבישול:
הגבירו את האש והחזירו את הכרעיים למחבת.
לאחר מספר דקות מזגו את חלב הקוקוס.
בשלו למשך כ-5 דקות נוספות.
החלישו את האש וערבבו מעת לעת עד להסמכת רוטב הקוקוס.
מתכונים נוספים בעמוד הפייסבוק של החברה