עוף בקארי וחלב קוקוס

מחלקת התזונה של מותג מוצרי החשמל Teka מציעה מתכון למנה עיקרית בניחוח אסייתי שתסייע לחזור לתזונה בריאה ומאוזנת אחרי החגים וימי סגר קורונה 2020

רכיבים

500 גר' כרעיים (עדיף ללא עצמות)

150 מ"ל חלב קוקוס

1 עגבנייה קלופה

1 בצל

1 שן שום

2 כפיות אבקת קארי

1 כפית ג'ינג'ר טרי מגורר או כפית של אבקת ג'ינג'ר

1 צ'ילי

מלח ופלפל

שמן זית

אופן ההכנה

נקו את הכרעיים:

הסירו שאריות שומן ועור.

פזרו מעט מלח ופלפל והניחו בצד.

הכינו את תערובת התבלינים:

כתשו את שן השום לתוך כוס.

הוסיפו את הצ'ילי, אבקת קארי וג'ינג'ר.

הוסיפו כפית מים כדי להפוך את התערובת לעיסה.

הכינו את מרכיבי התבשיל לפני הבישול:

חתכו את הבצל, וקצצו את העגבנייה (דק בסכין או גררו בפומפייה).

השחימו את הכרעיים:

חממו 2-3 כפות שמן זית במחבת על אש גבוהה.

טגנו את הכרעיים עד שיקבלו צבע חום מוזהב משני הצדדים. הוציאו מהמחבת והניחו בצד להמשך.

השחימו תבלינים ועגבנייה:

החלישו את האש.

הוסיפו 2 כפות שמן זית לפי הצורך.

טגנו את הבצל תוך ערבוב עד שיהפוך לשקוף.

הוסיפו את תערובת התבלינים.

ערבבו ובשלו למשך כ-2 דקות.

הוסיפו את העגבנייה ובשלו למשך 2 דקות נוספות.

השלמת הבישול:

הגבירו את האש והחזירו את הכרעיים למחבת.

לאחר מספר דקות מזגו את חלב הקוקוס.

בשלו למשך כ-5 דקות נוספות.

החלישו את האש וערבבו מעת לעת עד להסמכת רוטב הקוקוס.

מתכונים נוספים בעמוד הפייסבוק של החברה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר