פאייה "קלאסית"

כמות ל 4 סועדיםמצרכיםפאיירה (מחבת לפאייה) או מחבת שטוח עם דופן נמוך – בערך 2 ס"מסיר600 ג' חזה פרגיות נקי, ללא עור ועצמות1 גר' זעפרן ספרדי4 כפות שמן זית משובח2 כוסות אורז עגולמלח1 ליטר ציר עוף (או מים)1 בצל לבן1 גזר1 פלפל אדום1 קישוא2 גבעולי סלרי אמריקאי4 לימונים שטופים וחתוכים לרבעיםאספרגוס וקלחי תירס לקישוטאופן ההכנה:לקצוץ את הירקות לקוביות קטנות. להרתיח את ציר העוף (או המים) בסיר ולפורר חצי מכמות הזעפרן לנוזל. לבשל כ- 4/5 דקות ולשמור את הנוזל.לחמם את הפאיירה עם שמן הזית ולטגן קלות את נתחי הפרגיות עד לקבלת גוון זהוב. להוסיף את הירקות הקצוצים ולטגן תוך כדי ערבוב. לפורר את הזעפרן לתבשיל, להוסיף מלח לפי הטעם ואת האורז. לערבב היטב ולהוסיף את הנוזל ששמרנו מקודם. לבשל על אש נמוכה עד בינונית עד שהאורז מוכן.ניתן להוסיף מעל אספרגוס קלוי או חלוט, וכן קלחי תירס. לקראת ההגשה מומלץ להוסיף רבעי לימון.

כמות ל 4 סועדים

מצרכים

פאיירה (מחבת לפאייה) או מחבת שטוח עם דופן נמוך – בערך 2 ס"מ
סיר

600 ג' חזה פרגיות נקי, ללא עור ועצמות
1 גר' זעפרן ספרדי
4 כפות שמן זית משובח
2 כוסות אורז עגול
מלח
1 ליטר ציר עוף (או מים)
1 בצל לבן
1 גזר
1 פלפל אדום
1 קישוא
2 גבעולי סלרי אמריקאי
4 לימונים שטופים וחתוכים לרבעים
אספרגוס וקלחי תירס לקישוט

אופן ההכנה:

לקצוץ את הירקות לקוביות קטנות. להרתיח את ציר העוף (או המים) בסיר ולפורר חצי מכמות הזעפרן לנוזל. לבשל כ- 4/5 דקות ולשמור את הנוזל.

לחמם את הפאיירה עם שמן הזית ולטגן קלות את נתחי הפרגיות עד לקבלת גוון זהוב. להוסיף את הירקות הקצוצים ולטגן תוך כדי ערבוב.

לפורר את הזעפרן לתבשיל, להוסיף מלח לפי הטעם ואת האורז. לערבב היטב ולהוסיף את הנוזל ששמרנו מקודם. לבשל על אש נמוכה עד בינונית עד שהאורז מוכן.

ניתן להוסיף מעל אספרגוס קלוי או חלוט, וכן קלחי תירס. לקראת ההגשה מומלץ להוסיף רבעי לימון.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר