פאייה של ירוקים עם מנצ'גו

מורידים מהאש ומפזרים פטרוזיליה קצוצה וברגע ההגשה מוסיפים את גילופי המנצ'גו
מתכון של השף אריק ברגר לחג שבועות עבור חברת סיימן יבואנית מותגי מזון וגבינות

מצרכים ל-4 מנות

500 גרם אורז ספרדי לפאייה

ציר ירקות (נוזל שבושל עם גזר, בצל, שום וכו')

2 יחידות בצל קצוץ גס

3 שיני שום פרוסות

מעט זעפרן

מלח ופלפל

מעט שמן זית

2 עגבניות חתוכות גס

1 חופן גדול פרחי ברוקולי

1 צרור אספרגוס קלוף וחתוך גס

1 חופן גדול אפונה ירוקה

1 חופן פטרוזיליה קצוצה

300 גרם גבינת מנצ'גו מגולפת

אופן ההכנה

טיפול בירוקים

מביאים לרתיחה סיר עם מי מלח.

חולטים את הברוקולי, אספרגוס ואפונה במשך 2 דקות ומעבירים למי קרח.

הכנת הפאייה

במחבת פאייה או כל מחבת רחבה עם שוליים גבוהים מחממים שמן זית.

מוסיפים למחבת את הבצל, שום ועגבניות ומטגנים לשקיפות.

מוסיפים ציר ירקות כך שיציף מעט את הירקות המטוגנים.

מביאים לרתיחה ומוסיפים 3-4 שערות זעפרן.

מפזרים את האורז על הנוזל הרותח ומנמיכים את האש.

מוודאים שגובה הנוזל כ- 1 ס"מ מעל גובה האורז – במידה וחסר מוסיפים נוזל.

מכסים ומבשלים על אש קטנה 15 דקות.

מסירים את המכסה ומפזרים על האורז המבושל את הירוקים.

מוסיפים עוד מעט מהנוזל וממשיכים לבשל 5 דקות נוספות. מורידים מהאש ומפזרים פטרוזיליה קצוצה.

ברגע ההגשה מוסיפים את גילופי המנצ'גו.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר