רכיבים
2 אגסים
גבינת ברי
100 גרם חמוציות מיובשות
100 גרם פיסטוק
10-12 דפי בצק פילו
50 גרם חמאה מומסת
דבש
תימין טרי
אופן ההכנה
שוטפים ופורסים את האגסים הלא קלופים לפרוסות דקות.
חוצים כל פרוסה לחצי.
פורסים גם את גבינת הברי.
קוצצים את הפיסטוקים והחמוציות לפירורים בינוניים-קטנים.
מקפלים דף פילו אחד.
מקמטים אותו ל'אקורדיון' ומניחים אותו בתבנית תנור ששומנה קודם לכן.
חוזרים על הפעולה עם כל דף פילו עד שתחתית המגש מתמלאת. מברישים את דפי הפילו בחמאה מומסת.
מניחים את פרוסות האגס והברי בין קפלי הבצק.
מפזרים את פירורי הפיסטוקים.
אופים במשך 25-30 דקות בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות.
מוציאים מהתנור ומגישים עם תימין טרי ודבש מעל.
מתכונים יצירתיים נוספים תוכלו למצוא בעמוד הפייסבוק של החברה