רכיבים
100 גרם קמח תירס
200 מ"ל ציר ירקות
100 מ"ל משקה סויה לא ממותק
1 כפית אבקת שום
1 כפית אבקת בצל
אגוז מוסקט מגורר טרי
1 קורט פלפל לבן גרוס
1 קורט שמן זית כתית מעולה
מלח ורוד או דומה לפי הטעם
לירקות הצלויים
צרור עגבניות שרי
100 גרם מבחר פטריות
1 בצל
שמן כתית
2 כפות רוטב סויה
1⁄2 כוס יין לבן
מלח, אורגנו
אופן ההכנה
שוטפים וחותכים את הפטריות.
שוטפים את עגבניות השרי ופורסים דק את הבצל.
מניחים את כל המרכיבים מלבד העגבניות בתבנית.
מוסיפים שמן, יין ורוטב סויה.
מתבלים במלח לפי הטעם.
מערבבים היטב,
אופים במשך 30 דקות ב-180 מעלות תוך ערבוב מדי פעם. לאחר 15 דקות מוסיפים את עגבניות השרי.
הכנת הפולנטה
מחממים בסיר את הציר ומשקה הסויה.
לפני שמגיעים לרתיחה מוסיפים את קמח התירס והתבלינים. מבשלים על אש בינונית במשך 10 דקות תוך ערבוב בכף עץ.
הגשה
מגישים את הפולנטה הקרמית והחמה בכמה קערות. מקשטים בירקות האפויים ואורגנו.
מתכונים יצירתיים נוספים תוכלו למצוא בעמוד הפייסבוק של החברה