פולנטה עם ירקות צלויים

אופים ב-180 מעלות למשך 20-30 דקות. מערבבים כדי לבשל את כל הירקות בצורה אחידה. מגישים עם הפולנטה בתחתית כלי מרק ומעל מניחים את הירקות
מחלקת התזונה של מותג מוצרי החשמל Teka מציעה מתכון בריא וטעים שיעזור בחזרה לשגרה אחרי החגים – פולנטה עם ירקות צלויים

רכיבים לפולנטה

320 גרם פולנטה

800 מ"ל מים

160 מ"ל חלב

60 גרם גבינת פרמז׳ן

מלח, פלפל

רכיבים לירקות הקלויים

טימין יבש

אורגנו יבש

רוזמרין יבש

אבקת שום

שמן זית כתית מעולה

קישוא

חציל

פלפלים צבעוניים

עגבניות שרי

אופן ההכנה

פולנטה (אם לא מבושלת מראש)

מרתיחים מים ומוסיפים קורטוב מלח.

מוסיפים את הפולנטה בהדרגה תוך כדי ערבוב בכף.

מבשלים ומערבבים מדי פעם עד שהפולנטה מגיעה למרקם קרמי (כ-35 דקות בישול).

מוסיפים חלב, גבינת פרמז׳ן מגוררת, מלח ופלפל.

מבשלים עוד מספר דקות עד שהפולנטה סופגת את החלב והופכת לסמיכה וחלקה.

ירקות

שוטפים וחותכים את הירקות.

מניחים את כולם בקערה ומוזגים מעט שמן זית.

מוסיפים מלח, טימין, אורגנו, רוזמרין ושום.

לערבב היטב ולהניח על תבנית תנור.

אופים ב-180 מעלות למשך 20-30 דקות.

מערבבים כדי לבשל את כל הירקות בצורה אחידה.

הגשה

מגישים עם הפולנטה בתחתית כלי מרק.

מעל מניחים את הירקות.

מתכונים יצירתיים נוספים תוכלו למצוא בעמוד הפייסבוק של החברה

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר