חומרים
1 קילו פילה דג לבן נקי מעור ועצמות, פרוס לרצועות בעובי 1 ס"מ
שקית אבקת טמפורה (ניתן להשיג בכל סופרמרקט)
1 קילו תפוחי אדמה (קליפה אדומה)
צרור פטרוזיליה
2 שיני שום פרוסות
1/4 כוס שמן זית
1/2 ליטר שמן קנולה לטיגון הדג
אופן ההכנה
מבשלים את תפו"א במים עד לריכוך מלא ומקררים.
חותכים לסירות ומתבלים בשמן זית, פטרוזיליה ושום.
מעבירים לתבנית אפייה ומכניסים לתנור במצב גריל ל-15 דקות בערך.
בסיר גבוה מחממים על אש נמוכה את השמן לדג.
מכינים את בלילת הטמפורה לפי הוראות ההכנה בגב האריזה.
מעבירים את רצועות הדג לבלילת הציפוי, ומשם אחת אחת לתוך השמן החם.
מטגנים עד שרצועות הדג המצופות משחימות.
ממליחים וסופגים שאריות שמן.
מגישים לצד תפוחי האדמה ורטבים שאוהבים (קטשופ ,מיונז וכו').