פסטה אלי-אוליו בסיר אחד

מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים כ-15 דקות עד שהפסטה מגיעה לדרגת אל דנטה. צילום רונן מנגן
מתכון של ישרקו מקבוצת טיב טעם מתוך ספר המתכונים 'חגיגה של אוכל טוב' שנמכר בסניפי רשת טיב טעם ב-49 ₪. במקום לבשל את הפסטה והרוטב בנפרד שמים את כל הרכיבים יחד (כולל מים) ומבשלים

מצרכים ל-4 מנות

250 גרם (1/2 חבילה) פסטה חונקי כמרים כמו של Garofalo

1 צנצנת (290 גרם ברוטו) רבעי ארטישוק משומרים כמו של Terrecrude מסוננים מהשמן

1 כוס פרחי ברוקולי קטנים

2 זוקיני קטנים חצויים לאורכם וחתוכים לפרוסות אלכסוניות בעובי 1/2 ס"מ

4 שיני שום פרוסות

8 עלי מרווה

2 כפות צנוברים קלויים

1/4 כפית צ'ילי יבש גרוס

מלח ופלפל שחור גרוס

2 כפות פטרוזיליה קצוצה גס

8 עלי בזיליקום קצוצים גס

6 כפות שמן זית

להגשה

50 גרם גבינת פרמזן כמו DOP מגוררת

1/2 כוס רבעי פלפל אדום בחומץ כמו של Polan חתוכים לרצועות אורך דקות

צילום רונן מנגן
צילום רונן מנגן

אופן ההכנה

בסיר רחב ונמוך (למשל סוטאז') שמים פסטה, ארטישוק, ברוקולי, זוקיני, שום, מרווה, צנוברים, צ'ילי, מלח ופלפל.

יוצקים מים עד 1/2 ס"מ מתחת לגובה תכולת הסיר ומביאים לרתיחה.

מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים כ- 15 דקות עד שהפסטה מגיעה לדרגת אל דנטה.

מערבבים מדי פעם. מסירים את המכסה ומביאים שוב לרתיחה על להבה גבוהה. מוסיפים פטרוזיליה, בזיליקום ושמן זית.

מבשלים 10-5 דקות עד שהנוזלים מצטמצמים.

הגשה

מעבירים לצלחת הגשה.

מפזרים פרמזן ופלפלים קלויים בחומץ ומגישים.

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר