מצרכים ל-8-6 מנות
1 קופסה (400 גרם) עגבניות מרוסקות
3 שיני שום כתושות
1 גבעול מרווה
מלח ופלפל שחור גרוס
1/2 מיכל (125 מ"ל) שמנת מתוקה
2 חבילות (1 ק"ג) קנלוני ריקוטה ותרד קפואים כמו של Surgital
50 גרם גבינת גרוייר שווייצרית
אופן ההכנה
בסיר בינוני מביאים לרתיחה עגבניות מרוסקות, שום כתוש, מרווה, מלח ופלפל.
מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ- 10 דקות נוספות עד צמצום הרוטב וריכוז הטעמים.
מוסיפים שמנת מתוקה ומביאים שוב לרתיחה.
מבשלים כ- 5 דקות ללא כיסוי עד קבלת רוטב קטיפתי.
בינתיים מחממים תנור ל- 180 מעלות.
יוצקים את הרוטב לתבנית עגולה בקוטר 26 ס"מ.
חוצים את הקנלוני הקפואים.
מעמידים אותם במעגלים צפופים על הרוטב.
מכניסים לתנור למשך כ- 25 דקות.
מפזרים גבינת גרוייר ואופים עוד 10 דקות עד שהגבינה מזהיבה ומבעבעת.
מגישים מיד.