יצרנית הוויסקי שיבאס ריגאל, יצאה בתחרות עולמית THE VENTURE, לאיתור
היזמים החברתיים המבטיחים ביותר; לראשונה בהשתתפות נציגות ישראלית, ופרס בשווי מיליון דולר לפיתוח המיזמים הזוכים.
צוות השופטים של התחרות בארץ הורכב מיזמים ואנשי עסקים בכירים, אשר נרתמו לפרויקט כדי לקדם את תחום ההשקעות החברתיות בישראל:
אסתר ברק לנדס, מנכ"לית ומייסדת חממת Nielsen Innovate
ססיל בליליוס, מייסדת ושותפה-מנהלת, קרן אימפקט פירסט להשקעות טכנולוגיות-חברתיות
חנוך ברקת, מייסד ויו"ר קרן דואליס להשקעות חברתיות
יואל חשין, מייסד ויו"ר קבוצת B2
התחרות משקפת את מחויבותו של מותג שיבאס ריגאל, לתמיכה ביוזמות חברתיות חדשות בעלות השפעה חיובית ברחבי העולם, ו- "The Venture" הינה קרן בינלאומית של מיליון דולר בשנה, המעניקה ליזמים חברתיים סיוע כספי וכן חשיפה עולמית ותמיכה של מנטורים עסקיים בעלי שם בינלאומי.
בתחילת 2016 יוזמנו כ-20 יזמים חברתיים צעירים מהעולם, למחנה הכשרה של שבוע, שיתקיים בעמק הסיליקון בקליפורניה. ליזמים תינתן הזדמנות להיפגש עם חברות טכנולוגיה מובילות, לקבל מנטורינג מפי מומחים מובילים, ולהתחרות על חלק ממיליון הדולר שמציעה שיבאס ריגאל על מנת לקדם את המיזם החברתי שלה.
בהמשך ייבחרו חמישה היזמים בעלי הרעיונות המוצלחים ביותר, ויוזמנו להשתתף באירוע הגמר בו יוענקו פרסים בסך מיליון דולר לעסקים החברתיים המבטיחים ביותר.
מועמדים ישראלים מוזמנים להגיש מועמדות באתר Theventure.com עד 15 בדצמבר, והשיפוט יתקיים במהלך ינואר 2016.
השופטים ידרגו את המיזמים על פי הכללים הבאים: הזדמנויות בשוק וגודלם, השפעה חברתית או סביבתית, צפי רווחים והכנסות עתידיות, מיומנויות, ניסיון ומחויבות של הצוות.
תכנים בלעדיים אודות כל אחד משלביו המקומיים והבינלאומיים של הפרויקט יפורסמו באופן רציף באתר ובעמוד הפייסבוק של שיבאס ריגאל ישראל.

תגובות
0