קבב עראייס

צולים כל מחצית פיתה כ-5 דקות מכל צד עד שמקבלת סימני חריכה מבחוץ והבשר עשוי לדרגת מדיום. צילום רונן מנגן
ישרקו מקבוצת טיב טעם מציעה מתכון קל להכנה לארוחה בפארק או בבית מתוך ספר המתכונים חגיגה של אוכל טוב – להשיג בסניפי רשת טיב טעם ב-49 ₪

המנה הפופולרית קבב עראייס מגיעה מהמטבח הערבי –  דוחסים תערובת קבב מתובלת לתוך פיתה, מושחים בשמן זית ומניחים על הגריל. הפיתה מגנה על הקבב מייבוש,  ובתמורה סופגת לתוכה את מיצי הבשר המתובל. להכנת עראייס אפשר להשתמש בכל תערובת בשר קפוא. כאן נבחר קבב רומני מתובל בשום.

חומרים ל-8 מנות

4 פיתות טריות חצויות

1 חבילה 600 גרם קבב רומני כמו  של מזרע מופשר

4 כפות שמן זית איטלקי משובח כמו צ'ריו

1 כף תערובת זעתר

להגשה

צזיקי או טחינה

צילום רונן מנגן
צילום רונן מנגן

אופן ההכנה

מלהיטים גריל פחמים או מחבת גריל.

מפרקים את הקבבים לפירורים גסים וממלאים בהם את חצאי הפיתות.

משמנים את הפיתות מבחוץ ומתבלים היטב  בזעתר.

צולים כל מחצית פיתה כ- 5 דקות מכל צד עד שמקבלת סימני חריכה מבחוץ והבשר עשוי לדרגת מדיום.

הגשה

להגיש לצד  צזיקי או טחינה.

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר