המנה הפופולרית קבב עראייס מגיעה מהמטבח הערבי – דוחסים תערובת קבב מתובלת לתוך פיתה, מושחים בשמן זית ומניחים על הגריל. הפיתה מגנה על הקבב מייבוש, ובתמורה סופגת לתוכה את מיצי הבשר המתובל. להכנת עראייס אפשר להשתמש בכל תערובת בשר קפוא. כאן נבחר קבב רומני מתובל בשום.
חומרים ל-8 מנות
4 פיתות טריות חצויות
1 חבילה 600 גרם קבב רומני כמו של מזרע מופשר
4 כפות שמן זית איטלקי משובח כמו צ'ריו
1 כף תערובת זעתר
להגשה
צזיקי או טחינה
אופן ההכנה
מלהיטים גריל פחמים או מחבת גריל.
מפרקים את הקבבים לפירורים גסים וממלאים בהם את חצאי הפיתות.
משמנים את הפיתות מבחוץ ומתבלים היטב בזעתר.
צולים כל מחצית פיתה כ- 5 דקות מכל צד עד שמקבלת סימני חריכה מבחוץ והבשר עשוי לדרגת מדיום.
הגשה
להגיש לצד צזיקי או טחינה.