מנה זו מכילה ירק, חלבון ופחמימה, ומהווה ארוחה מלאה ומשביעה עם 280 קלוריות למנה.
חומרים ל- 5 מנות (3 יחידות קובה לכל סועד):
למילוי הקובה:
2 קופסאות טונה סטארקיסט 5% שומן בטעם טבעי (מסוננות)
2 כוסות בצל קצוץ דק
2/3 כוס ענפי סלרי קצוצים
1 כף שמן
1/2 כפית בהרט
1/3 כפית פלפל שחור גרוס
1/2 כפית מלח
למרק:
5 שיני שום כתושות
1 כוס עלי נענע
1 כוס דחוסה עלי כוסברה
6 כפות רסק עגבניות
7 כוסות מים או ציר ירקות
1 כף פפריקה מתוקה
1 כפית בהרט
1/2 כפית פלפל שחור
קורט סוכר
1 כף שטוחה מלח
לבצק לקובה:
2 כוסות סולת
1 כפית מלח
1/4 כוס שמן
כ-1 כוס מים
אופן ההכנה
להכנת המילוי:
מחממים סיר קטן, מוסיפים שמן, בצל וסלרי.
מאדים עד שהבצל שקוף.
מוסיפים תבלינים ומבשלים כ-2 דקות נוספות.
מוסיפים לטונה המסוננת, מערבבים היטב ומגלגלים כדורים קטנים (בקוטר 2 ס"מ) ומקפיאים.
להכנת המרק:
לתוך סיר רחב מוסיפים שמן ושום, ומדליקים להבה בינונית. לאחר כ-2 דקות מוסיפים פפריקה, בהרט ורסק עגבניות.
ממשיכים לטגן ולגרד את התחתית.
מוסיפים מים, סוכר, מלח, פלפל שחור, כוסברה ונענע. מביאים לרתיחה עדינה ומבשלים כ-20 דקות.
להכנת הבצק:
מערבבים סולת ומלח בקערה.
מוסיפים שמן בבת אחת ומערבבים.
מוסיפים את המים בהדרגה תוך ערבוב בלתי פוסק, עד אשר נוצר בצק רטוב ודביק.
מכסים ומאפשרים לבצק לנוח 5 דקות.
מרטיבים את כפות הידיים במים.
משטחים על כף היד כדור קטן של בצק, מניחים במרכזו את כדור הטונה הקפוא.
עוטפים אותו עם הבצק אשר בשוליים.
חוזרים על פעולה זו עם כל כדורי הטונה.
מוסיפים את כל הקובות לתוך המרק, ומבשלים על להבה נמוכה 20-30 דקות.