פאי טונה

המתכון לתבנית פאי בקוטר 26 ס"מ חומרים לבצק:3 וחצי כוסות קמחשמן זית שסונן מקופסאות הטונה2 כפיות מיץ לימון 1 כפית מלח3/4 גביע אשלחצי כוס עלי בזיליקוםחומרים למילוי:3 קופסאות טונה סטארקיסט בשמן זית כתית מעולה (מסוננות – כאמור יש לשמור את השמן בצד) 2 ביצים5 כפיות מיונז1/2 כוס חלב 4 כפות גבינה צהובה מגוררת1 כף אבקת מרק עוף 2 עגבניות קלופות חתוכות לקוביותמלח ופלפל לפי הטעםאופן ההכנה:מחממים תנור ל-180 מעלות.מערבלים במיקסר את כל חומרי הבצק לקבלת בצק אחיד. מרדדים את הבצק לעלה גדול מספיק לתבנית לכיסוי התחתית ודפנותיה.את המילוי מערבבים ויוצקים מעל הבצק.אם נותר בצק ניתן לקשט עם יתרת הבצק את הפאי בחלקו העליון.אופים על חום בינוני 180 מעלות ל-45 דקות. בתום 45 הדקות, מורידים את החום לחום נמוך ומשאירים את הפאי לעוד כ- 30 דקות בתנור.הגשה:מגישים חם.מומלץ להגשה עם סלט ירקות טרי.לאתר החברה ולמתכונים נוספיםצילום חגית גורן

המתכון לתבנית פאי בקוטר 26 ס"מ

חומרים לבצק:
3 וחצי כוסות קמח
שמן זית שסונן מקופסאות הטונה
2 כפיות מיץ לימון
1 כפית מלח
3/4 גביע אשל
חצי כוס עלי בזיליקום

חומרים למילוי:
3 קופסאות טונה סטארקיסט בשמן זית כתית מעולה (מסוננות – כאמור יש לשמור את השמן בצד)
2 ביצים
5 כפיות מיונז
1/2 כוס חלב
4 כפות גבינה צהובה מגוררת
1 כף אבקת מרק עוף
2 עגבניות קלופות חתוכות לקוביות
מלח ופלפל לפי הטעם

אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-180 מעלות.
מערבלים במיקסר את כל חומרי הבצק לקבלת בצק אחיד. מרדדים את הבצק לעלה גדול מספיק לתבנית לכיסוי התחתית ודפנותיה.
את המילוי מערבבים ויוצקים מעל הבצק.
אם נותר בצק ניתן לקשט עם יתרת הבצק את הפאי בחלקו העליון.
אופים על חום בינוני 180 מעלות ל-45 דקות.
בתום 45 הדקות, מורידים את החום לחום נמוך ומשאירים את הפאי לעוד כ- 30 דקות בתנור.

הגשה:
מגישים חם.
מומלץ להגשה עם סלט ירקות טרי.

לאתר החברה ולמתכונים נוספים

צילום חגית גורן

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר