מצרכים ל-5-6 מנות
1 ליטר מים
1 כפית שטוחה מלח
1 כוס קמח תירס לפולנטה
200 גרם (1 כוס) פרמז'ן מגורד
50 גרם חמאה בטמפרטורת החדר חתוכה לקוביות
2-3 כפות רוטב פסטו כמו של ברילה
שמן זית לטיגון
להגשה
1 צנצנת (400 גרם) רוטב עגבניות כמו של ברילה
חופן גבינת פרמז'ן
אופן ההכנה
מכינים את הפולנטה
בסיר גדול מביאים את המים לרתיחה.
מוסיפים את המלח.
בזרם דק ואחיד שופכים פנימה את קמח התירס אל תוך המים ובוחשים כל הזמן כדי שלא ייווצרו גושים.
מערבבים בכף עץ עד שהפולנטה מתחילה להסמיך ומגיעה לרתיחה.
מנמיכים את הלהבה ומבשלים 20 דקות תוך בחישה מדי פעם.
מוסיפים את הפרמז'ן, החמאה והפסטו.
בוחשים עד שנמסים ונטמעים בפולנטה.
טועמים ומתקנים את תיבול בהתאם להעדפה אישית.
אפיית הפולנטה וחיתוך
משטחים את הפולנטה בתבנית מלבנית לגובה 2-3 ס"מ.
משאירים ל-15 דקות עד שמתייצבת.
מחממים תנור ל-190 מעלות.
חותכים את הפולנטה לקוביות בגודל הרצוי.
מסדרים את קוביות הפולנטה על גבי תבנית משומנת.
אופים כ-20 דקות עד הזהבה קלה.
באמצע האפייה הופכים לצד השני.
הגשה
מגישים עם רוטב עגבניות ופרמז'ן.