מצרכים לכ-24 שבלולים
לבצק
500 גרם קמח שמרים
1 מכל שמנת מתוקה לבישול
1/4 כוס סוכר דמררה
75 גרם חמאה
1 ביצה טרופה
למילוי
1 כוס ממרח אגוזים או שקדים טבעי לא ממותק
1 כוס שברי שוקולד אגו לבן של כרמית
1 כוס אגוזים טחונים גס (לוז, פקאן, מלך)
6 כפות סוכר דמררה
אופן ההכנה
מחממים מעט את השמנת והחמאה עד שהנוזלים פושרים.
במיקסר עם וו לישה לשים את כל מרכיבי הבצק במשך כ-3 דקות לבצק רך ואחיד.
עוטפים במגבת לחה ומתפיחים במשך כ-90 דקות.
מחלקים את הבצק לשניים.
על משטח מקומח מרדדים כל חלק קלות ליריעה מלבנית ארוכה וצרה בעובי כ- ½ ס"מ.
מורחים שכבה נדיבה של ממרח אגוזים (כ- ½ כוס).
מפזרים מעל את שאר מרכיבי המילוי באופן אחיד.
מגלגלים לגליל ארוך ומהודק.
בעזרת סכין חדה מאוד חותכים כ-12 פרוסות עגולות ברוחב כ-2 ס"מ.
מסדרים את הפרוסות בתוך תבנית שקעים או קוקוטים אישיים.
חוזרים על אותה פעולה גם עם החלק השני של הבצק.
מכסים ומתפיחים שוב במשך כ-30 דקות.
אופים בתנור בחום בינוני של 180 מעלות במשך כ-20 דקות לקבלת מאפים אישיים.
המאפים צריכים להיות זהובים ורכים – זהירות לא לאפות יותר מדי.