חומרים ל4 מנות
12 תאנים בשלות וקלופות
6 יחידות מנגו בשלים וקלופים
שלושת רבעי כוס סוכר
מיץ מלימון אחד
מיכל קצפת אחד
2 כפות אבקת סוכר
1 כף ליקר תפוזים
קורט קינמון
קורט הל טחון
אופן הכנה
מחממים את התנור ל 220c.
מניחים את התאנים בכלי עמיד לחום על גבי נייר אפייה, חורצים, בעזרת סכין, את ראש התאנה.
מוזגים את מיץ הלימון על התאנים ,מפזרים את הסוכר מעל התאנים ואופים כרבע שעה.
מוציאים מהתנור ומניחים בצד להתקרר.
טוחנים את המנגו במעבד מזון מוסיפים כף ליקר תפוז,קורט קינמון וקורט הל.
מכניסים את התאנים ,לאחר שחומם ירד, למקרר עד שיצטננו.
מקציפים את הקצפת עם אבקת הסוכר לקצף יציב.
להגשה, מוזגים כף גדושה של מחית מנגו, מסדרים 3 תאנים בצלחת ומעליהם כף גדושה של קצפת .