הפריקי היא חיטה ירוקה אשר נקצרה מבעוד מועד ולא הספיקה להתייבש בשדה ,את הייבוש האחרון עושים לפריקי ע"י קלייה בתנור או לחילופין ע"י שריפת החיטה בשדה עם המוץ והתבן ולכן היא מקבלת את הארומה המעושנת וטעמים מתקתקים עזים.
מצרכים:
חצי ק"ג פריקי טרייה או מיובשת
3 גזרים בינוניים חתוכים לקוביות קטנות
2 בצל גדול קצוץ דק
2 קישואים בינוניים חתוכים לקוביות קטנות
3-4 שיני שום קלופות ופרוסות
4-5 פטריות פורטובלה קצוצות
צרור פטרווזיליה ,נענע ומרווה גלילית טרייה קצוצים דק
שתי מקלת קינמון
כמון
פלפל גרוס
מלח גס אטלנטי
שמן זית
אופן ההכנה:
מניחים על הכיריים סיר בישול נמוך (רצוי עם תחתית עבה).
יוצקים כחצי כוס שמן זית. לאחר התחממות השמן מוסיפים את הבצל ונותנים לו להזהיב ולהתחיל להתקרמל.
מוסיפים את הגזר והקישואים, וממשיכים לטגן קלות.
בהדרגתיות מוסיפים גם את הפטריות והשום תוך כדי ערבוב.
מוסיפים את הפריקי וממשיכים בתהליך הטיגון.
לאחר מספר דקות מתבלים עם מלח, פלפל, כמון, ומקלות הקינמון.
לאחר ערבוב מוסיפים מים רותחים כחצי ס"מ מעל לתערובת הפריקי.
מכסים את הסיר במכסה אטום ומנמיכים את הלהבה.
מדי 3-4 דקות מערבבים, וברגע שהפריקי ספג את כל הנוזלים ומתחילה הידבקות לתחתית הסיר, מסירים מהאש.
משלימים טעמים ומוסיפים את עשבי התיבול הקצוצים.
מערבבים טוב ומגישים.
הגושרים מלון בטבע- 6816001- 04