יקבי רמת הגולן יוצאים בשיתוף פעולה עם המחלקה לעיצוב תעשייתי ב- H.I.T מכון טכנולוגי חולון, ותחת הכותרת "פעם הייתי חבית" יקיימו תערוכת עיצובי סטודנטים בין התאריכים 8-12.7.2012 החל מהשעה 20:00 בנמל תל-אביב.גאות גונן

התערוכה תציג את גילגולה של חבית יין העשויה עץ אלון צרפתי, שהיתה בשימוש יקבי רמת הגולן ושימשה ליישון יינות היקב, ואת הפוטנציאל הגלום בה. זאת באמצעות עיצובי הגמר של הסטודנטים בפרויקט מיוחד שעוסק בפרשנויות עיצוב ממחזר של חביות יין משומשות, למוצרים פונקציונליים בעלי קריצה תרבותית. לדוגמא: קורקינט המתבסס על קורות החבית בשילוב מחברי מתכת; סטנד מודולארי לבקבוקי יין ממכסה החבית; שז-לונג (כורסת שכיבה) מתקפל לגן; זמן קצת אחרת – שעון מעוצב; שרפרף עם אזור אפסנה פנימי; סקטבורד לחובב היין; מדף נתלה לכוסות ובקבוקי יין.

במהלך שבוע התערוכה יתקיים בכל ערב אירוע מרכזי שיעסוק באחד משלושת הערכים המרכזיים סביבם עוסקת התערוכה: – יין, עיצוב ומיחזור.

את התערוכה המתקיימת בשיתוף ובתמיכת חברת אוצר מפעלי ים המנהלת את נמל תל הדר גוראביב, תלווה גם מסעדת ה'טאפאס בשוק', שתקים במיוחד לרגל האירוע בר יינות  של יקבי רמת הגולן, בו יוצעו לאורחים יינות באווירה קייצית ותרבותית.

הפרויקט המשותף, הונחה על ידי המרצים אורי בן-צבי ובועז קאהן, והשתתפו בו סטודנטים משנה ג' בנתיב "סביבה וחברה" של המחלקה לעיצוב תעשייתי בפקולטה לעיצוב ב-H.I.T. במסגרת הפרויקט ניתחו הסטודנטים את הקסם המאפשר לחבית העשויה מ- 27 קורות אלון (בממוצע), שני משטחי עץ עגולים וחמש טבעות ברזל, להחזיק 220 ליטר יין ללא דבק או בידוד, ובמהלך חיפוש מורכב ומאתגר שארך שלושה חודשים הציעו פרשנויות, תכניות וצורניות, עם הרבה עניין לחדש ותוך רצון לשמר את הייחודיות וההקשרים המאפיינים את חביות היין המשומשות.

העבודות המוצגות בתערוכה
קורקינט המתבסס על קורות החבית בשילוב מחברי מתכת – אלכס מקרוב
פרוייקט שעיקרו טיפול מוגבל בקורות והעברת ההדגש העיצובי אל המחברים היוצרים את האובייקט.

דיספנסר לשקיות יין בנות שלושה ליטרים – רועי גיבור
שקיות יין נותנות פתרון אקולוגי ליין – הן מבחינת יעילותם בשילוח והן מבחינת טביעת הרגל הפחמנית של האריזה. הפרויקט מציע מוצר שיגשר בין השקית לבין המשתמש ומטבחו הביתי

פמוטים המושפעים מהמבניות של החבית – וורד וונציה
הפמוטים מתבססים על ערימה של חומרי הגלם של החבית וחריטתם באופן החושף את היין הספוג בעץ האלון עם פרפרזה וניחוח של יהדות וטקסים מסורתיים.

כלי אידוי בניחוח יין – ורד גולדשמידט
הכלי מציע שימוש שניוני לפנים החבית הספוג ביין, ובמובן זה מציע שימוש מושכל בעץ ספוג היין באובייקט מורכב בעל אסתטיקה ייחודית

סטנד מודולרי לבקבוקי יין ממכסה החבית – יעל וינוקור
המודול שיעל מציעה יודע להיערם ולהתחבר וליצור בשילוב עם בקבוק היין מעמד פונקציונלי מחד ובעל עושר ויזואלי מאידך המרמז על תיפקודו הקודם כמכסה החבית.

שזלונג (כורסת שכיבה) מתקפל לגן – שגיא בן שלום
הרהיט מאפשר שלושה מצבי ישיבה/שכיבה תוך יצירת דיאלוג אסתטי מורכב בין חלקי העץ לחלקי המתכת, המשתנה בין מצב למצב.

לוח שח מסתובב למשחק שח ליחיד – עינב בן אשר
לוח השח המסורתי מקבל שינוי מבני ההופך אותו לחוויית משחק ליחיד המציעה פרשנות חדשה גם ללוח וגם לכלי המשחק תוך שמירה על תיפקודיהם המוכרים במעטה (וניחוח) חדש/ישן

מערכת צפה ליין ופירות – גאות גונן
באובייקט זה המיחזור מגיע עד לסיטואציות חברתיות בבריכה – מערכת האירוח הצפה מציעה אפשרות לקחת את כוסות השמפניה פירות ומטבל אל תוך המים ואזורי השיכשוך הנהנתני.

 מערכת תמיכה למטפסים לכרם הביתית – נדב גן
המערכת לכרם הביתי מיועדת לאפשר תמיכה בשתילי גפן צעירים, על ידי חלקי חבית ומחבר מתכת ייעודי שתפקידם להוות את הבסיס לדור הבא של היקב. מוצר המציע חיבור בין היין, המשתמש והגפן.

כיסא – רם סטבינסקי
כסא העשוי מחבית אחת תוך ניצול לא צפוי של מכלול החבית, מיועד לשימוש פנים וחוץ.

זמן קצת אחרת – שעון בעיצוב גיא סימקו
שאלות על זמן, הצורה בה הוא נתפש והדרך לייצגו, באות לידי ביטוי באובייקט העשוי חלקים מדופן החבית שהופכים לאלמנט קיר תלוי המציע התנהלות לא שיגרתית של זמן.

קרשי אוכל ייעודיים לסטייקים – אסף עציון
דם ויין משלבים בין ההקשרים התרבותיים של אכילת בשר ושתיית יין אדום תוך יצירת טקסים אדמדמים על צלחת הסטייק

שרפרף עם אזור אפסנה פנימי – אביטל קרנר רוטנברג 

סקטבורד לחובב היין – עינת קירשנר
הסקייטבורד מציע שילוב של גרפיקה חתרנית עם ניחוח יין איכותי. פרויקט המביא לחובב היין בעל נטיות השוליים אופציות מפתיעות להתנהל בעיר 

Toys R drunkצעצועים שיכורים בעיצוב – כרם קמינסקי
מה קורה כשהצעצועים מתחילים לשתות – שורה של התנהלויות מרעננות ושונות מתרחשת בבובות עץ הבוחנות התנהגות אנושית בהשפעת יין 

קערת פירות – הדר גור
קרש פירות בשילוב מתכת ועץ הנע בין האורנמנטיקה לבין ציטוט האשכול ממנו ייצא היין

כיסא גינה מתקפל – קלאודיה גינדיק 
כיסא גינה מתקפל העשוי קורות מהחביות

כיסא נדנדה – מוטי לוי
סוס נדנדה המציע פרשנות חדשנית לאובייקט המוכר, תוך שימוש מפתיע בקורות החבית 

מדף נתלה לכוסות ובקבוקי יין – אלכסנדר קורייב
מגש דקורטיבי הנושא עליו כוסות יין ובקבוקים מיועד כסנטר פיס מעל לשולחן האוכל