3 טיפים לשדרוג כל ארוחה

היצירתיות וההשקעה בארוחה משתלמות – את המחמאות תקבלו גם ברשתות החברתיות
אתם מתכננים להזמין את המשפחה והחברים לארוחה חגיגית או לסעודה ספונטנית? אספנו עבורכם כמה טיפים קצרים לשדרוג הארוחה

אתם מתכננים להזמין את המשפחה והחברים לארוחה חגיגית או לסעודה ספונטנית? אספנו עבורכם כמה טיפים קצרים לשדרוג הארוחה. המחמאות שיורעפו עליכם יצדיקו את ההשקעה הנוספת, ומיד לאחר הארוחה תגלו את היצירות שלכם מככבות על קירות הפרופיל של החברים והמשפחה ברשתות החברתיות. נתחיל מהמנה הראשונה.

הכינו מנה ראשונה יצירתית

המנה הראשונה בארוחה מזכירה מעט את הרושם הראשוני שאתם עושים על אדם חדש. זוהי הטעימה הראשונה שהאורחים שלכם יתנסו בה. לכן, כדאי להשקיע בה מעט יותר מחשבה, ולנסות להגיש מנה מושקעת במיוחד שאחרים לא אכלו קודם לכן. סגנון המנה יכול להתכתב עם המנות האחרות שתגישו בארוחה, או להיות שונה לחלוטין מהן. למשל, בין המנות הראשונות האהובות שנוכל להציע:

אגרול אבוקדו – אותו ניתן להכין בקלילות רבה מבצק עלים ואבוקדו. ההכנה של החגיגה הקולינרית הזו מהירה מאוד, ואתם יכולים להכין כמות גדולה של אגרולים ולשמור אותם גם לארוחת הצהריים ביום שאחרי. מבחינת ההגשה תוכלו ליצור מעגל על גבי צלחת או קערה גדולה, להוסיף רוטב מתקתק, ולתת לאורחים שלכם להתרשם מהכישורים הקולינריים שלכם.

קרפצ'יו בשר או מנגו – מנה נוספת שמשדרגת את הארוחה פלאים וקל מאד להכין אותה אם אתם מחזיקים בבית את הסכין הנכון. אם אתם מכינים קרפצ'יו בשר, התייעצו עם הקצב שלכם איזה נתח לבחור, ובקשו ממנו לחתוך את הבשר לרצועות דקות מאוד. לאחר מכן, באמצעות מברשת נקייה תוכלו "לצבוע" את הבשר הדקיק בחומץ בלסמי שיגן על הבשר. פזרו מעל פטרוזיליה ומעט שום, והגישו קר לצד פרוסות לחם איכותי דקיק או טוסטונים. אם בחרתם בגרסה הצמחונית למנה זו, תוכלו לחתוך רצועות מנגו דקיקות ולהגישן לשולחן עם עלי טימין ואגוזי פקאן.

מרק בקערת לחם – מנה נוספת שנראית מושקעת במיוחד ואינה דורשת מכם ללמוד מתכון חדש, הוא מרק המוגש לאורחים בתוך קערה עשויה מלחם. תוך כדי שהם אוכלים את המנה, הם יכולים לבצוע חלק משפת הקערה וליהנות מטעמה של כיכר לחם כפרית בתוך המעדן שהכנתם. אפשר לחתוך את חלקה העליון של כיכר הלחם, על מנת שתשמש כמעין מכסה למנה ותפתיע את האורחים.

שדרגו את היין לגרסה מובחרת של יקב מוכר

השדרוג החשוב ביותר שאתם יכולים לעשות לארוחה שלכם, הוא התאמת יין מובחר למנות השונות. במקום להסתפק ביין הקבוע שאתם רוכשים בימי חול, בחרו יין מסדרה מיוחדת, בן מספר שנים, המתאים ככפפה ליד למנה שאתם עומדים להגיש. בדרך כלל כדאי שיהיה לכם בקבוק יין אחד למנות הראשונות, יין לבן ואדום למנות העיקריות, ויין לבן (אפשר מבעבע) לקינוח הטעים בו השקעתם את הזמן אחרי שקראתם את הטיפ הקודם שלנו.

לצד היין המושקע, חשוב כמובן להכין כוסות יין מתאימות שישדרגו את שולחן האוכל פלאים. את הכוסות הללו אתם יכולים לקשט עם סרט מיוחד, או לבחור בעיצוב מרהיב שיהפוך את השולחן לחגיגי יותר. אם אתם רוצים להשקיע מעט יותר, תוכלו לרכוש כוסות קריסטל מעוצבות, שכיף להחזיק אותן ולשתות מהן עוד כוסית אחת של יין.

לפני שאתם בוחרים יינות איכותיים, כדאי לברר עם הסועדים שלכם מה ההעדפות שלהם. יתכן ותופתעו לגלות כי לכל אחד יש את זן הענבים האהוב עליו. יתכן ותגלו כי הדודה מעפולה שותה רק יין אדום, וסבתא מעדיפה יין לבן. העובדה שאתם שואלים אותם לפני הארוחה מה ירצו לשתות או על איזה יין הם ממליצים, תחמיא להם ותיתן להרגיש שאתם משקיעים בארוחה הזו מעל ומעבר.

הכינו קינוח מושקע במיוחד

השקעתם כל כך במנה הראשונה וביין, כעת מגיע תורו של הקינוח המושקע שלכם. קיימות אינספור דרכים ליצור מגוון רחב של מעדנים מתוקים, שאיש לא ישכח. אם עדיין חם מאוד בערבי החג, תוכלו להכין עוגת גלידה או עוגת גבינה משולבת בפירות העונה, להכין שרבט בעצמכם ולהגיש ליד.

בנוסף, תוכלו להפתיע את האורחים שלכם עם מוס שוקולד ותפוזים מושקע, עם עוגות גבינה אישיות שלא ישכחו, או עם עוגת מקופלת. למי שרוצה להפתיע בקינוח קליל מאוד להכנה עם טוויסט מיוחד, נסו לשלב בין סחלב ופסיפלורה שיוצרים שילוב טעמים מיוחד במינו. לצד הקינוח שלכם, אל תשכחו כמובן לצרף את היין שבחרתם, שיתאים למנה המתקתקה.

שיהיה לכם חג שמח וארוחת חג נפלאה!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מאמרים קשורים

הרשמה לניוזלטר