גרטן תפוחי אדמה ונקניקיות קנקרס

"מעדני יחיעם" מציעה מתכון לגרטן צרפתי בגרסת בשרית.  המנה מוקרמת בשמנת סויה למרקם וטעם ייחודיים

מסירים את נייר האלומיניום, מוסיפים את קונפי השום ומחזירים לתנור למשך 20 דקות, עד שקצה תפוחי האדמה ישחים
מסירים את נייר האלומיניום, מוסיפים את קונפי השום ומחזירים לתנור למשך 20 דקות, עד שקצה תפוחי האדמה ישחים. צילום יולה זובריצקי

מצרכים לכ- 4 מנות

1 חבילה נקניקיות כמו קנקרס של יחיעם (280 גרם)

3-4 תפוחי אדמה לבנים בינוניים

1/2 גמבה פרוסה לרצועות דקות

1 מיכל שמנת צמחית 5% על בסיס סויה (250 מ"ל)

1 כפית אגוז מוסקט מגורר

1 כפית מלח

1/2 כפית פלפל שחור

לקונפי שום

שיני שום מקולפות מראש שום שלם

1/2 כוס שמן זית

1 כפית טימין יבש

אופן ההכנה

להכנת הגרטן

מקלפים ופורסים את תפוחי האדמה דק מאוד (כדאי באמצעות "מנדולינה").

פורסים 4-5 נקניקיות קנקרס בצורה אלכסונית.

להכנת הקונפי

בסיר קטן שמים את שיני השום והטימין ומכסים בשמן זית.

מבשלים על להבה נמוכה כ- 20 דקות עד להזהבה. מניחים בצד.

ארגון המנה

מסדרים שכבת תפו"א ונקניקיות על גבי תבנית פיירקס משומנת.

מפזרים רצועות גמבה אדומה ומתבלים במלח, פלפל ואגוז מוסקט.

יוצרים שכבה נוספת ויוצקים את השמנת על כל התבנית. הנוזלים צריכים להגיע בערך עד 2/3 גובה תפוחי האדמה.

אפיית המנה

עוטפים את התבנית בנייר אלומיניום ואופים כ- 30 דקות.

מסירים את נייר האלומיניום, מוסיפים את קונפי השום ומחזירים לתנור למשך 20 דקות, עד שקצה תפוחי האדמה ישחים.






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה