Funnel Cake – זנגולה אמריקנית

מתכון של הילה יבניאלי-בוכריס, מומחית האפייה של טחנת הקמח  "הטחנות הגדולות של א"י". אפשר למצוא סופגנייה הזו כמעט בכל יריד ברחבי אמריקה, מוגשת חמה ועטופה באבקת סוכר בתוך מפית נייר

יוצקים את הבלילה מהבקבוק אל תוך השמן החם, בצורת ספירלה, בגודל הרצוי
יוצקים את הבלילה מהבקבוק אל תוך השמן החם, בצורת ספירלה, בגודל הרצוי. צילום מנחם גרייבסקי

חומרים ל-8-6 סופגניות

420 גרם (3 כוסות) קמח חיטה לבן בהיר כמו של הטחנות הגדולות של א”י

1 כף (8 גרם) אבקת אפייה
1/4 כפית מלח
2 ביצים
50 גרם (1/4 כוס) סוכר
240 מ”ל (1 כוס) חלב
240 מ״ל (1 כוס) מים
1 כפית תמצית וניל
שמן לטיגון

להגשה

אבקת סוכר

אופן ההכנה

מערבבים בקערה בינונית את הקמח, אבקת האפייה והמלח.
בקערה נוספת מערבבים את החלב, המים, הביצים, תמצית הווניל והסוכר.
מוסיפים את החומרים היבשים לקערה של החומרים הרטובים.
מערבבים היטב עד לקבלת בלילה חלקה.

יוצקים את התערובת לבקבוק פלסטיק לחיץ.
מחממים שמן בסיר טיגון.

יוצקים את הבלילה מהבקבוק אל תוך השמן החם, בצורת ספירלה, בגודל הרצוי (שולטים במזיגה בעזרת האצבע).

מטגנים 3-2 דקות, עד לקבלת צבע זהוב וצורה תפוחה קלות של הסופגנייה.

הגשה

מוציאים מהשמן, מניחים על נייר סופג ומעבירים לצלחת הגשה. מפזרים בנדיבות אבקת סוכר מעל ומגישים מיד.

מידע ומתכונים נוספים באתר החברה www.hagdolot.co.il






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה