תעשיית הפודטק (טכנולוגיות שמשפרות מזון ומגדילות את מגוון המזונות) ממשיכה לצבור תאוצה. ישראל מתחילה למצב עצמה כאחת המדינות שיובילו תעשייה זאת, בין היתר הודות לפעילות מכון ויצמן למדע ומכון וולקני. אחד הסטארט-אפים הישראלים שנולדו במכון ויצמן למדע נקרא Phytolon (פיתולון), שגייס עד עתה 4.1 מיליון דולר בסבב הנוכחי בהובלת שותפות המו"פ הציבורית מילניום פודטק, אשר יקדם את שיתופי הפעולה של החברה עם הלקוחות הפוטנציאליים בתעשיית המזון העולמית, איתם ביססה קשרים במהלך השנה וחצי האחרונות.
Phytolon הוקמה בקיץ 2018 במסגרת שיתוף פעולה בין קבוצת טרנדליינס ממשגב, שנסחרת בבורסת סינגפור ותחתיה פועלות כ-60 חברות פורטפוליו בתחומי מכשור רפואי מתקדם ואגריפודטק, ומכון ויצמן, ולפני הסבב הנוכחי גייסה 1.2 מיליון דולר מהמדען הראשי וממשקיעים פרטיים. החברה שמעסיקה תשעה אנשים במרכז המחקר והפיתוח שלה ביוקנעם עילית, הוקמה על ידי ד"ר חלים ג'ובראן, ד"ר טל זלצר, וד"ר גיא פולטורק.
ראשי החברה אומרים כי כיום אין צבע מאכל טבעי העונה באופן מלא על דרישות השוק והצרכן גם יחד. פתילון הצליחה לפתח צבעי מאכל טבעיים בספקטרום נרחב (גווני צהוב, כתום, אדום, ורוד וסגול) שנשענת על תהליכי תסיסה של שמרים. צבעים אלה הינם מולקולות טבעיות מסוג בטאלאינים, שהם פיגמנטים המיוצרים במקור על ידי צמחים, וכמו כן יש להם יתרונות בריאותיים. פתילון מתמקדתבתחילה ביצור צבעי מאכל עבור תעשיית מוצרי החלב המותססים, משקאות חלב, מוצרי סויה, משקאות ממותקים, גלידות על בסיס חלב או מים, סוכריות, מאפים ותחליפי בשר צמחיים. בעתיד היותר רחוק שוקלת החברה להיכנס לשווקים אחרים כמו קוסמטיקה וטקסטיל.