Zoot Allures – בר קוקטיילים תל אביבי בגבעתיים

איך מפתים תל אביבים להגיע לבר בגבעתיים הרחוקה כל כך מנטלית מתל אביב? Zoot Allures מצאו את התשובה: קוקטיילים, אוכל, מוזיקה ואווירה. יונתן לבני היה ונהנה

Zoot Allures – לפתות תל אביבים להגיע לגבעתיים
Zoot Allures – לפתות תל אביבים להגיע לגבעתיים
Zoot Aluress
Zoot Aluress , צילום מדף פייסבוק

הטרנד התל אביבי של בר יין, אוכל בסגנון טפאס ודומים לו, משקאות וקוקטיילים מובחרים, מאפיין את תל אביב בימים אלה. אבל איך מושכים את התל אביבים לבלות ברמת גן וגבעתיים, הקרובות כל כך אך קונספטואלית הן בחו"ל רחוק? פותחים בר דומה למה שמכירים בכרך הגדול, דואגים לקצת חניה זמינה יותר, והופ. "זוט אלורס", בר קוקטיילים קולינרי חדש נפתח לאחרונה במקום מרכזי – מה שהיה פעם, כזכור לוותיקים שבינינו, בנין קולנוע נוגה, במרכז גבעתיים ברח' וייצמן וכצנלסון.

המיזם החדש המושקע ארכיטקטונית, קורץ לאווירה של תל אביב ולחיי הלילה שלה. הבר הפתוח כל יום משעות הערב המוקדמות, מציע באמת תפריט קוקטיילים עשיר ואוכל של השף בני אזולאי והסו-שפים המוצלחים שלו. את המיקסולגיה הקוקטיילית מנהלים עם הרבה דמיון וטעם מצוין, נדב הופמן ודניאל ויינשטיין.

הגענו לזוט אלורס – Zoot Allures, שם מוזר שמקורו באלבום של פרנק זאפה באותו שם (אך מגיע היישר כשיבוש מצרפתית Zut Alors – ביטוי סלנג להפתעה, ובעצם 'שיט',  'באסה', או 'לכל הרוחות' – תבחרו), בשעות המוקדמות של הערב. זמן קצר אחרי שהגענו, כבר המה המקום קהל של מקומיים ותל אביבים מכל הגילים. כמבוגר בחבורה, שמחתי לראות שהבליינים באמת שייכים לכל הגילאים ולא רק לצעירים.

Zoot Aluress , צילום מדף פייסבוק

קיבלנו תפריט שידע ימים טובים יותר, או השתתף בחגיגות השמן המוגש עם פוקאצ'יה מהטאבון. בחרנו לשבת ליד הבר, למרות שיש שולחנות רבים הפזורים על פני 190 מ"ר שיכילו בקלות כ-150 איש. תפריט הקוקטיילים מרהיב ומלא המצאות ייחודיות למקום. טעמנו קוקטייל תות המורכב מבומביי, פינאקל קוקוס, לימון סחוט, סירופ ריבת תות ומקלות וניל (45 ש"ח), וקוקטייל העונה לשם פאלאו – עשוי ממג'ק דניאלס, בקרדי, פסיפלורה, סירופ תות, מנגו ולימון סחוט (49 ש"ח). שניהם היו נהדרים בטעמם, ולא פחות גם יפים ביותר בצורת הגשתם בכוס גדולה ומקושטת. הרבה בירות מחבית מגישים במקום, כמו גם יינות שמהם התרשמנו קצת פחות.

אך כאמור בבר של אוכל עסקינן, וכאן ההפתעה מרובה. אומצה של פרוסות סינטה צרובות עם זרעי עגבניות, טחינה וצ'ילי טרי (53 ש"ח) – מנה פשוטה וכייפית. איך אפשר היום בלי קריצה לאסיה? אי אפשר ולכן הזמנו באן באן – בשר בבישול ארוך, מיונז על מצע של עלי ארוגולה, עגבנייה ומלפפון חמוץ (46 ש"ח). הבשר היה נימוח ולא יבש. טעים מאוד.

נהנינו מאוד ממנה העונה לשם סוכריות דג ים, שהורכבה מדג מוסר בעטיפת נייר אפייה ששמר על הטריות והעסיסיות, על מצע מרווה עגבניות קונפי וירקות מוקפצים (64 ש"ח). לא תמצאו כאן שרימפס, קלמרי או מהבשר ההוא. הטרנד העכשוי של "כושר סטייל" כובש לו עוד ועוד חלקות טובות. במקום שרימפס, אולי(?), הגישו לנו הרינג מדג מתיאס, עם עגבניות, בצל סגול, צ'ילי חריף וזיתי קלמטה (31 ש"ח). הייתי מעדיף שמאלץ הרינג – אם כבר אז כבר.

Zoot Aluress
Zoot Aluress, צילום בר פנזור

מנה ענקית של כבדי עוף עם תפוחי אדמה, בצל ירוק וסגול, ושוב פלפל ירוק חריף (42 ש"ח), הוגשה לשולחן על ידי, ונראתה ממש מגרה. המנות לא גדולות ברובן, אם כי מספיקות בהחלט לחלוקה בין שניים, וכך תוכלו לטעום ממבחר המנות המצוינות שלא יכולנו כבר להכיל.

בסופי השבוע מבטיחים לארח DJ תל אביבים. בגבעתיים כנראה הם עוד לא קיימים. בינתיים הסתפקנו במוסיקה יוונית ואיטלקית שהתנגנה בקול לא מחריש אוזניים. נחזור ברצון.

 

Zoot Allures, כצנלסון 67 גבעתיים, 052-8000744, ראשון – שבת, 19:00- אחרון הלקוחות

 






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה