חגיגת אוכל בראש השנה בגליל ובגולן

סלק ממולא בשר ברוטב רימונים, פלפלים וקישואים אורגניים ממולאים, עגל חלב בתבלינים ושמן זין בטאבון, , כתף טלה בפריות הקיץ , נתח קצבים על דלעת אפוייה, פילה דג בס ברוטב לימונים וקינוחים מתוצרת בית בן 100 שנה עוד ועוד מטעמי חג – ראש השנה תשס"ח – בטעמי הגליל

נראה כי השנה תהיה תפוסה מלאה בחדרי האירוח והמלונות באצבע הגליל ובגולן בראש השנה. רבות מהמשפחות הישראליות מעדיפות לבלות וליהנות ממטעמי החג במלונות ברחבי הגליל, ומסוף השבוע הארוך בבילוי משפחתי באתרי הנופש במזג האוויר הנוח של שלהי הקיץ ותחילת הסתיו באזור הצפון.

אילן שליידר, שף מלון פסטורל בכפר בלום מציע בתפריט ארוחת החג חבושים עם סלק ממולא בבשר ברוטב ציר רימונים, כתף עגל חלב וכתף טלה בעשבי גליל. אלה לצד מבחר מנות נוספות ומנות מתוקות לסיום, כאשר כל הארוחה תלווה ביינות יקב הרי גליל.

במסעדת מוסקט בחוות הבריאות מצפה הימים, מציע שף חיים טיבי מנות פתיחה של סלק במילוי גבינות עיזים, פטריות על הגריל ברוטב ועשבי תיבול, קלסונס צפתיות ממולאות בגבינות, ועוד. למנות עיקריות: נתח קצבים על דלעת אפויה, פילה דג בס ברוטב לימונים, ושלל מנות אחרונות מתוקות.

במסעדה הצמחונית אורגנית במצפה הימים, מציע שף עמית בר מבחר ירקות אורגניים ממולאים, דגי סלמון ופורל מבריכת הדגים של החווה, סלטי בריאות, מבחר קישים, קינוחים מתוצרת קונדיטוריית הבית, עוגות, עוגיות ושלל פירות העונה.

מסעדת הדגים בכפר הנופש עין גב תהיה פתוחה גם בחג. שם מציע שף ברוך אורן: פילה סלמון ברוטב עשבי תיבול על הגריל, עם עגבנייה אפויה בציפוי פירורי לחם, ומנות דגים נוספות לצד אורז, תפוחי אדמה ממולאים, וכמובן נוף הכנרת.

במסעדת בית שלום במטולה מציעה מרים הוד: מנות דגים של פורל ודניס בעשבי תיבול, מבחר פסטות ופשטידות,וכן עוגות גבינה ודבש מתוצרת בית – על פי מתכוני סבתא מלפני 100 שנה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מאמרים קשורים

הרשמה לניוזלטר