חומרים:
500 גרם חזה מולארד טרי
50 גרם שומן אווז
1 כוס יין פורט או מרלו
1 כוס מיץ תפוזים
2 כפות שמן זית
½ כפית מלח גס
¼ כפית פלפל שחור
חומרים לקונפי:
500 גרם בצלי שלוט קצוצים
1 כוס קינואה אדומה
50 גרם צימוקים לבנים
¼ כוס טרגון טרי קצוץ
1 כפית סוכר חום
2 כפות שמן זית
½ כפית אגוז מוסקט
½ כפית מלח גס
½ כפית פלפל שחור
אופן ההכנה:
הכנת הקינואה:
שוטפים את הקינואה ומניחים לה להתייבש על מסננת.
בינתיים מעמידים את הבצלים על להבה בינונית.
לאחר שהתייבשה, מטגנים את הקינואה קלות בשמן זית ומתבלים בפלפל שחור ואגוז מוסקט.
מוסיפים כוס מים ומבשלים את הקינואה בדיוק כמו שאנו מבשלים אורז.
הכנת הקונפי:
מעמידים את הבצלים להתבשל בסיר על להבה בינונית.
לאחר שהשחימו מוסיפים לסיר את כל המרכיבים (כולל הקינואה המבושלת).
מערבבים את המרכיבים, מוסיפים את המלח, וממשיכים לבשל על להבה קטנה במשך חצי שעה.
הכנת המולארד:
ממיסים במחבת את שומן האווז עם שמן הזית.
צולים את חזה המולארד הנקי (לא יותר מדקה בכל צד).
בסיום הצלייה הקצרה מוסיפים למחבת יין, מיץ תפוזים, מלח ופלפל.
נותנים לתערובת להתבשל עם הנוזל כ-2 דקות.
מוציאים את המולארד מהנוזלים (שבינתיים הצטמצמו) ופורסים לעובי של ½ ס"מ.
אופן ההגשה:
מסדרים את הקונפי על צלחת ההגשה ומניחים מעל את חזה המולארד – מיד לאחר הצלייה.
מתחם "לוקא" (Luca), קיבוץ משמר השרון, עמק חפר, 09.8949095, [email protected] , www.luca.co.il