יקב צרעה מקיים מדי שנה טעימה לחובבי היין, בה ניתן לטעום את יינות היקב תוך כדי נשנוש של גבינות ולחם, ובעיקר להיפגש עם חברים לאהבת היין ועם כל הנוודים בין היקבים ואירועי היין למיניהם. השנה פוצל האירוע לשני ימי שישי, ונדרשה הרשמה מוקדמת. גם כך המקום היה צר מלהכיל את קהל חובבי היין שהגיע בהמוניו לטעום, לפגוש, להתחכך, ובעיקר לשתות יין ולשמוח עם חברים.

נרשמתי והגעתי ליקב צרעה ביום שישי 3 ביוני, ביחד עם כל אותם שנרשמו להיות הקבוצה הראשונה של הטועמים את יינות היקב. למרות מזג האוויר החם והצפיפות, נהניתי מהאירוע ומהיינות שטעמנו. יש לציין כי בשונה מיקבים אחרים, קיבלנו את ההזדמנות לטעום את כל יינות היקב הניתנים לרכישה ביקב ובחנויות היין.

הסיבה הרשמית לאירוע הייתה השקת והצגת היינות הלבנים החדשים ביקב: הרי יהודה לבן 2015, שורש לבן 2015. ויש סיבה למסיבה.
על עשיית היינות אחראים ערן פיק – Master of Wine, היינן ומנכ"ל היקב; וז'אן קלוד ברואה ( Jean Claude Berrouet), יועץ היין של היקב, מי שהיה המנהל המקצועי של יקב פטרוס במשך כחמישים שנה.


צרעה הרי יהודה לבן 2015 

חורף 2015 היה אחד הקרים ביותר בשנים האחרונות, שלג ירד באזור הכרמים פעמיים במהלך העונה, ומכיוון שבציר הענבים הלבנים היה מוקדם, החמיצות נשארה מעולה והסוכר לא מוגזם.
היין הוא בלנד של 86% שרדונה והשאר סוביניון בלאן. חמיצות נהדרת. באף פירות קיץ (אפרסק, שזיף) ומעט לימון. זה יין לשתייה עכשיו, אבל ניתן ליישון בתנאים מתאימים לשנתיים-שלוש, והיין יהיה יותר בשל והחמיצות תפחת. לטעמי הביקור היה כדאי ולו רק עבור יהודה הרי לבן 2015.
המחיר 100 ₪


צרעה שורש לבן 2015

100% סוביניון בלאן. 

שהה בחביות עץ אלון צרפתיות במשך שבעה חודשים.
היין עדיין צעיר מאוד, ורצוי להמתין שנתיים-שלוש לפני שההנאה מהשתייה תהיה מלאה. צרעה שורש לבן 2015 מצוין עם אוכל, פיצות, פסטה ופירות ים, לדוגמא.
המחיר 140 ₪

צרעה הרי יהודה 2014
קברנה סוביניון עם מעט סירה, פטי וורדו ומרלו.

השבחה של 12 חודשים בחביות עץ אלון צרפתיות. כל אלה נותנים יין נעים לשתייה עכשיו, עם אפשרות ליישון במשך שנתיים לפחות. ליין טעמי פרי לא בשל מדי, וטעם שיורי בינוני ונעים.
המחיר 100 ₪

צרעה שורש 2014
53% קברנה סוביניון, 43% סירה ו- 4% פטי וורדו, אלה הענבים המרכיבים את היין, כולם מהכרם בשורש.
היין הושבח בחביות עץ אלון צרפתיות 18 חודשים בקירוב. הוא עדיין בראשית דרכו. על מנת ליהנות משתיית היין היום, רצוי להעבירו לדקנטר לפני המזיגה לכוס.
המחיר 140 ₪

צרעה מיסטי הילס 2013
יין הדגל של יקב צרעה. בלנד של קברנה סוביניון (55%) וסירה (45%).
שם היין משקף את אזור הגידול שלו בכרם שורש. זו חלקה הנמצאת על מורדות גבעה, המכוסים בערפילים תקופות ארוכות במשך השנה. טעמתי את היין שנמזג מדקנטר, ולמרות גילו הצעיר, נתן כבר עכשיו תחושה של יין מעולה, עם טעם שיורי ארוך מאוד, חמיצות מצוינת וטאנינים רכים.
המחיר 240 ₪

צרעה אור 2014
יין קינוח עשוי בשיטת Ice Wine מענבי גוורצטרמינר.
זהו יין מתוק עם חמיצות גבוהה ומצוינת, באף פירות בשלים ודבש. לטעמי, אור הוא אחד מיינות הקינוח הטובים בארץ.
המחיר 120 ₪