אם מזדמן לכם לקרוא את תפריט האוכל של מחלקת העסקים של חברת התעופה הלאומית שלנו אל-על, אתם נתקלים בפתיח האומר כך: "ומלאו הגרנות בר והשיקו היקבים תירוש ויצהר" (יואל ב-כ'ד). בהמשך התפריט העשיר מופיע ההסבר הבא: "תעשיית היין הישראלית שינתה את פניה בשני העשורים האחרונים, וכבשה לעצמה מקום של כבוד בעולם היין החדש".
"מתוך מפת ארץ היין בחרה חברת אל על מספר יקבי בוטיק נבחרים לצד היקבים הוותיקים, כאשר ליקבי הבוטיק מקום של כבוד כיינות איכותיים הזוכים מדי שנה בהכרה בינלאומית בתחרויות יין נחשבות בארץ ובעולם".
כך, ללא משרד יחסי ציבור וללא ויטמינים של פרוטקציה או דחיפת מרפקים, הצליח יקב בזלת הגולן להתברג בקטגוריה מכובדת זו.
הוסיפו לכוח עילוי זה את "קבוצת צרפת ישראל ליינות איכות בע"מ" והמנכ"ל אריק סגל, שחברתו מחפשת וממשיכה להרחיב בכל העת את מבחר היקבים האיכותיים שהם מייצגים, עם מסר מוצהר וברור של "איכות ללא פשרות" וייצוג נכבד של יקבים מאיטליה, ספרד, צרפת ופורטוגל, אוסטרליה, סקוטלנד והולנד.
זאת מתוך אמונה שהצרכן הישראלי הוא בעל ידע והבנה בסוגי יין וברמות איכות, ופיתח לעצמו חוש טעם אישי וגם רף דרישות גבוהות.
קבוצת צרפת ישראל קיבלה על עצמה לפני כחודשיים לייצג את יקב בזלת הגולן כיקב ישראלי היחידי ברשימת הייצוג של היינות שלה.
ועוד במשוואה: מקצועיותו וניסיונו מחד, וצניעותו מאידך, של יואב לוי, חקלאי ממרכז הארץ שבחר במושב קדמת צבי שברמת הגולן כביתו לפני כ- 15 שנה. לוי החל לייצר יין כתחביב במקלט הסמוך לביתו ואת ענביו מכר ליקבים הגדולים, עד אשר השמועה על הקברנה סוביניון המיוחד של בזלת הגולן החלה לעבור מפה לאוזן.
וכך, מאז שנת 1999, עם השראה של יינן אמריקאי וייעוץ של יקבי רמת הגולן, הלך יקב בזלת הגולן והתבסס, וקנה לעצמו שם של כבוד בתודעת צרכני היין האיכותי של יקבי הבוטיק הישראלים, עם דגש על יין המגיע מרמת הגולן.
לא לחינם בחרו אנשי קבוצת צרפת ישראל לקיים את ההשקה של יינות היקב החדשים באחד הברים היותר אופנתיים ויותר "שווים" בתל-אביב; הלא הוא הבר המפואר של מסעדת השף היוקרתית התל-אביבית מסה.
כאן, לצד הבר המלבני השחור ארוך, הוילונות הכהים שחורים, האהילים הענקיים המשתלשלים מעל השולחנות השחורים, והכל בעיצוב עשיר ומדהים, כחלק מאמירה של מיתוג ומיצוב היקב והיין ברף הגבוה ביותר האפשרי.
את טעימות היינות ליוו פרוסות לחם כפרי וטרי, צלוחיות שמן זית עם רוטב בלסמי, סינטה כבושה, פסטיה ב"אונגי", קרפצ'ו בריזאולה ואננס, ניוקי פירות ים, צלעות טלה בפונדו לימון, ובלו בווריה וחבושים – מעדנים טעימים, משולבים להפתיע בצבעים ותעוזות שף, שחבל לכם על הזמן.
אפתח ואומר שהיינות של בזלת הם יינות שאם טעמת אותם בעבר ותטעם אותם שוב, משהו בעצימת עין כשהאף מדבר והלשון חשה, מזכיר לך כי היין מוכר לך, ואני מציין זאת לחיוב.
יצא לי לאחרונה לטעום הרבה מיינות חבל יהודה מצובה, מעמק האלה, מברקאי, מסוסון ים, והאף והלשון חיפשו לשוב ולהיזכר ביינות המגיעים מהגליל העליון והגולן. היין של בזלת הגולן עושה זאת נפלא.
היינות של בזלת שופעים באלכוהול, משהו מעל ה- 14%, וזה הרבה, ומאידך גם רמת ה- PH יחסית גבוהה והיא נושקת ל- 3.7-3.8. אך אין בכך בכדי לפגום בטעם הטוב או בפירותיות השופעת של היינות.
פתחנו בקברנה סוביניון ברונזה 2006 – יין העשוי 100% ענבי קברנה סוביניון. הכרמים שבהם גדלים ענבי הקברנה סוביניון של היקב ממוקמים בגובה של 500 מטר מעל פני הים. זהו יין רך, מעוגל ומלא טעם, עם בסיס מוצק של דומדמניות, תותי בר, אלון, וניל ומינרלים. היין עבר יישון במשך 8 חודשים בחביות עץ אלון אמריקאיות וצרפתיות. לפני השיווק הוא מיושן בבקבוק למשך שישה חודשים נוספים לפחות. סיום ארוך. חרף היותו צעיר, היין שתי כבר עתה והוא ערב לחכי. ביקב מעריכים כי בתנאי אחסון אופטימליים יש ליין פוטנציאל יישון של 10 שנים לפחות. מחירו לצרכן כ- 105 ₪.
מרלו רזרב 2006 – יין העשוי 100% מרלו עם 15% אחוזי אלכוהול, והוא יין המופק מכרם בודד (single-vineyard) במושב "שעל" ברמת הגולן. הכרמים בהם גדלים ענבי המרלו של היקב ממוקמים בגובה של 750 מטר ויותר מעל פני הים. זהו לא מרלו מתוחכם ועמוק, אם כי כייפי ומהנה.
זכור לי המרלו 2003 של בזלת שהיה אהוב עלי, וחיפשתי בנוכחי את ה- 2003. ייתכן שזה יומרני מדי, נכון לעכשיו, למצוא ביין המרלו של 2006 את הכל.
יש הטוענים שמרלו ישראלי אינו בהכרח יין שצריך לעמוד בזכות עצמו כ- 100% זן, מאחר והשמש הקופחת פוגעת בפירותיות ומורידה את החומציות, ולפיכך הוא צריך שילדת קברנה כמעטפת. אולם המרלו של בזלת נותן מצג ראוי של מרלו בכלל לא רע.
ואם תשאלו את עצמכם הכיצד יין מבציר 2006 שיושן רק 8-10 חודשים נחשב לרזרב, מסתבר שהפרי ועץ החבית החדש השתלבו להם היטב בתהליך מואץ ואיכותי, והתוצאה המתקבלת היא יין חלק, נדיב ומאוזן היטב, עם טעמים עשירים ובשלים של דומדמניות, תותי בר ושזיפים, המשתלבים עם טאנינים כמעט מתוקים וטעם אלון מעושן מפתה.
היין עבר יישון במשך 10 חודשים בחביות עץ אלון צרפתיות חדשות Seguin Moreau שיואב מאמין בהן, ומסתבר כי גם הוא שומר ליצרן חביות זה נאמנות. לפני השיווק מיושן היין בבקבוק למשך שלושה חודשים נוספים לפחות. ביקב מעריכים כי בתנאי אחסון אופטימליים יש ליין פוטנציאל יישון של 10 שנים לפחות. מחירו לצרכן כ- 140 ₪.
קברנה סוביניון רזרב 2005 – יין העשוי 100% קברנה סוביניון ומופק מכרם בודד (single-vineyard). הכרמים בהם גדלים ענבי הקברנה סוביניון של היקב ממוקמים בגובה של 500 מטר מעל פני הים.
זהו יין עם גווון אדום יפה ושוליים סגולים, חלק, עשיר, נדיב ומאוזן היטב, עם טעמים עשירים ובשלים של שזיפים, פטל, קקאו, פקאן, ואולי איזה טאץ' של קינמון, טבק ופרחים, דומדמניות, תותי בר, שמשתלבים עם טאנינים רכים כמעט מתוקים וטעם אלון מעושן מפתה.
היין עבר יישון במשך 20 חודשים בחביות עץ אלון אמריקאיות וצרפתיות. לפני השיוווק הוא יושן בבקבוק למשך שלושה חודשים נוספים לפחות. הסיומת ארוכה מורכבת ומתובלת. ביקב מעריכים כי בתנאי אחסון אופטימליים יש ליין פוטנציאל יישון של 10 שנים לפחות. מחירו לצרכן כ- 140 ₪.
ביקב בזלת הגולן מתכננים להגיע ל- 50,000 בקבוקים השנה. 50% מכמות הענבים מגיעים מהכרמים של בזלת הגולן, ו- 50% נוספים מגיעים מכרמים חכורים על ידי היקב ונמצאים במושב שעל תחת פיקוח גידול של יואב, האומר כך: "95% מכל תוצרת טובה של בקבוק יין זה הענב עצמו, ואת ה- 5% הנותרים מעניקים אדמת רמת הגולן, הטרואר ותנאי האקלים. אני נהנה מהעשייה, נהנה מהתוצאה, ומוכן תמיד לקבל גם ביקורת ולהשתפר.
נטענו 20 דונם חדשים בגובה 960 מטר באזור עין זיוון: 13 דונם של ענבי קברנה סוביניון, 7 דונם של ענבי שרדונה, ואת הבציר הראשון אנחנו מתכננים ל- 2010".
יואב מספר כי מאז הפך היקב לכשר זה עושה לו רק טוב, וכנראה שזה משמים. והוא אומר: "אני גם לא עובד בשבת, וגם כל היין נמכר"… ואתם יודעים, עם עובדות לא מתווכחים.
יקב בזלת הגולן ממריא אל-על
יואב לוי מיקב בזלת הגולן, מספר כי מאז הפך היקב לכשר זה עושה לו רק טוב, וכנראה שזה משמים. והוא אומר: "אני גם לא עובד בשבת, וגם כל היין נמכר"… ואתם יודעים, עם עובדות לא מתווכחים

תגובות
0