עבור כ– 20 סועדים
חומרים:
1 ק"ג גרגרי חומוס
50 גרם מלח גס
5 גרם פלפל לבן טחון
5 גרם טרגון
3 עלי טימין (קורנית) טרי
300 גרם גבינת צאן (קשה), או כתחליף – גבינת פטה בקר
אופן ההכנה:
להשרות את גרגרי החומוס במים במשך 24 שעות.
לשטוף את החומוס, לטחון אותו גס, להוסיף את המלח, פלפל, טימין וטרגון.
ליצור כדור, לעשות בו חור, להכניס פנימה קוביית גבינה ולגלגל בחזרה לכדור.
לטגן בשמן עמוק שחומם מראש ל- 165 מעלות, טיגון קל ומהיר .
הצעת הגשה:
להגיש את כדורי הפלאפל בליווי יוגורט – בצד.
מסעדת ורד הגליל – צומת כורזים, 1 ק"מ דרומית לצומת עמיעד.
www.veredhagalil.co.il