מצרכים:
4 יחידות כרישה חתוכות לטבעות
2 שקיות ערמונים קלופים- פרוסים לפרוסות
1 ק"ג ארטישוק ירושלמי קצוץ
מלח
פלפל
4 כפות שמן זית
100 גרם חמאה
2 מיכלי שמנת מתוקה
5 שיני שום
2 ליטר ציר ירקות
חופן עלי מרווה
אופן ההכנה:
מאדים בסיר גדול את הכרישה עם שמן הזית והחמאה.
מוסיפים את השום והמרווה.
מוסיפים שקית אחת מהערמונים,
מוסיפים את הארטישוק הירושלמי.
מתבלים במלח ובפלפל.
מוסיפים ציר ירקות ומבשלים למשך 40 דקות.
טוחנים במערבל ידני עד לקבלת מרקם אחיד וחלק.
מוסיפים שמנת מתוקה ומבשלים על אש קטנה לעוד חצי שעה,
בודקים טעמים ומשפרים לפי הטעם.
מוסיפים את השקית השנייה של הערמונים.
בהגשה מומלץ להוסיף פרמזן מגורר.
"מוזה", גן השלושה, 04-6060697, www.nirtours.co.il
צילום: אתי חן ברייר