מצרכים ל-4-6 מנות
3 עגבניות בשלות
1 זוקיני בינוני
1/2 כרובית טרייה
1 בצל בינוני
2 גזרים
1 בטטה
1 ענף סלרי
4 שיני שום
1/2 כוס פסטה טרייה כמו של פסטה ריקו (בוסיאטה, פנה, מחיטה מלאה)
1/2 כפית כורכום טרי מגורד
1/4 כוס פרמז'ן מגורד
3 כפות שמן זית
4 כוסות מים
1/2 כפית מלח גס
קורט פלפל שחור גרוס
אופציונלי: ענף רוזמרין
אופן ההכנה
קוצצים את כל הירקות לקוביות קטנות.
בסיר מחממים שמן זית ומוסיפים את הכורכום.
מערבבים דקה, מוסיפים את כל הירקות ומערבבים.
מבשלים על אש גבוהה במשך כ- 5 דקות.
מכסים במים, מוסיפים מלח גס ומכסים.
מבשלים על אש גבוהה כ- 20 דקות.
טוחנים חצי מכמות המרק עם מוט בלנדר.
משאירים מעט קוביות ירקות בסיר ומחזירים לאש.
מוסיפים פסטה טרייה וענף רוזמרין.
מבשלים כ- 20 דקות נוספות על אש בינונית.
מערבבים פנימה את הפרמז'ן ופלפל שחור ומגישים