חומרים למרק:
10 סלקים מקולפים
1 בצל יבש גדול
1 ראש שום
חופן גרגרי כוסברה
מלח ופלפל לפי הטעם
2 כפות קורנפלור
חומרים לגבינת עיזים מטוגנת:
גבינת עיזים בגליל פרוסה לפרוסות בעובי חצי ס"מ (לפי מספר השניצלונים שרוצים)
1 ביצה טרופה
1 שקית קטנה של פירורי פנקו (אפשר גם פירורי לחם)
אופן ההכנה:
את הסלק והבצל חותכים לקוביות גדולות.
את שיני השום קולפים ומשאירים שלמות, ואת גרגרי הכוסברה מרסקים מעט בעזרת כף.
מכניסים את הכל לסיר אחד עם מים, וממלאים את הסיר כ-5 ס"מ מעל הסלק.
מביאים לרתיחה, וממשיכים את הבישול על אש קטנה, עד שהסלק יתרכך.
הסלק אמור להיות כל הזמן מכוסה במים, ויש להוסיף מים במידה והם מתאדים.
כשהסלק רך טוחנים אותו במעבד מזון, ולאחר מכן מעבירים דרך מסננת צפופה על מנת לסנן את כל הסיבים.
מחזירים לאש ובעזרת קורנפלור מעבים את המרק לדרגת סמיכות רצויה (מוסיפים קצת בכל פעם תוך כדי ערבוב מעל האש).
כשהמרק מגיע למרקם הרצוי – הוא מוכן.
תוספת של שניצלוני גבינת עיזים:
את הגבינה טובלים בביצה טרופה, ולאחר מכן בפירורי לחם – ומטגנים.
בכל צלחת מרק שמים שני עיגולי גבינה.
ניתן לקשט עם מעט בצל ירוק מעל.
טיפ: איך עושים קורנפלור סמיך
מכיוון שקורנפלור מתגבש לגושים כשהוא בא במגע עם נוזל חם, כדאי לשים בקערית מעט מים מהברז ולערבב עם הקורנפלור. יתקבל נוזל לבן וסמיך, ללא גושים, שניתן להוסיף בקלות למרק.
קפה יפו
רח' עולי ציון 11, שוק הפשפשים יפו
טל. 03-5181988
צילום: עדיאל דוד