מרכיבים:
כף שמן זית
1 בצל קצוץ
2 שיני שום
8-10 עגבניות מקולפות קצוצות
עלי בזיליקום טריים
כפית סוכר מלח פלפל
ציר ירקות
3 כפות אורז
אופן ההכנה:
בסיר גדול שמים את שמן הזית ומאדים את הבצל והשום.
מוסיפים את העגבניות ומרסקים בעדינות עם בלנדר ידני – אך לא יותר מדי.
מוסיפים את הבזליקום הטרי הסוכר והתבלינים.
ממלאים את הסיר עם ציר הירקות.
מוסיפים את האורז ומבשלים כחצי שעה או עד שהאורז רך.
כשהמרק מוכן, ניתן להוסיף גם קרוטונים.
צילום רועי ברקוביץ