8 מנות
מצרכים:
חצי קילו עגבניות
100 גרם בצל סגול
רבע קילו עגבניות מרוסקות
175 גרם עדשים אדומות
18 גרם שום פרוס
קורט קינמון
חצי ליטר מים
75 גרם סוכר חום בהיר
95 מ"ל יין אדום
10 עלי בזיליקום טריים
אופן ההכנה:
מחממים בסיר שמן זית, ומאדים את הבצל והשום.
מוסיפים את העגבניות הטריות (בלי החלק הקשה הבהיר).
מאדים כ-3 דקות.
מוסיפים את היין ומבשלים עוד כ-3 דקות.
מוסיפים את העגבניות המרוסקות, הקינמון, הסוכר חום, העדשים וציר הירקות.
מבשלים כשעה.
טוחנים בבלנדר.
הגשה:
שערות בזיליקום – עלי בזיליקום חתוכים לאורך, פרמזן מגורר – לא חובה.
נגיעה של קציפת חלב 3% (קצף של חלב) – כפית. לא חובה.